“Τεχνικό πρόγραμμα, χωρίς αναπτυξιακό πρόσημο, το πρώτο με την υπογραφή Σημανδηράκη!” 

Ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης Άρης Παπαδογιάννης εξέφρασε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο τις αντιρρήσεις του για το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε προς ψήφιση η δημοτική αρχή Χανίων. 

Οι έντονες αντιρρήσεις και ενστάσεις εκφράζονται και μέσω ανακοίνωσης της παράταξης “η Απάντηση τα Χανιά μας” που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το απόγευμα.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:
  
Οι… ελπίδες της ανανέωσης που «ευαγγελίστηκε» η νέα δημοτική αρχή προεκλογικά, εξανεμίζονται πολύ πιο νωρίς, απ’ ότι περιμέναμε. Το «Πρόγραμμα των Τεχνικών Έργων» για ένα δήμο, είναι η «φωτογραφία» του οράματος που έχει καθώς περιλαμβάνει τους βασικούς «πυλώνες» που θα κινηθεί ο σχεδιασμός του, τόσο σε «βραχύ» όσο και σε «μακροπρόθεσμο» χρονικό ορίζοντα.

Δυστυχώς, το «Πρόγραμμα» που παρουσίασε η δημοτική αρχή του κ. Σημανδηράκη,  εκ προοιμίου «μαρτυρά», την έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού, για το πως θέλουμε να δούμε την πόλη των Χανίων, τα επόμενα χρόνια. 

Σε πρώτη αλλά και σε δεύτερη ανάγνωση, δεν «βλέπουμε» τίποτα νέο, τίποτα διαφορετικό και καινοτόμο. Αντίθετα, αυτό που «βλέπουμε», είναι  ένα  πρόγραμμα, το οποίο φέρει φαρδιά πλατιά, την υπογραφή του απερχόμενου δημάρχου  κ.Τάσου Βάμβουκα, η πολιτική του οποίου, καταψηφίστηκε από τον Χανιώτικο λαό, τον περασμένο Μάιο. Ομολογώ,  πως κάτι τέτοιο, στην μακρά πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση,  δεν το έχω ξαναδεί να συμβαίνει και υποδηλώνει «συνταγή αποτυχίας».

Η δημοτική αρχή, δεσμεύθηκε πως «εντός διμήνου, θα μας παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το Τεχνικό της Πρόγραμμα», άρα ουσιαστικά και για τον προϋπολογισμό του 2020, καθώς αυτές οι δυο «συνθήκες» είναι γνωστό πως πάντα πηγαίνουν «χέρι, χέρι»… 
Χωρίς βάσιμες ελπίδες, αναμένουμε αυτό το μεσοδιάστημα, η δημοτική αρχή να σηκώσει τα μανίκια και αυτό που θα μας παρουσιάσει – μέσα στο χρονικό ορίζοντα που ζήτησε ως «πίστωση» –  αφενός μεν  θα είναι «δικό» της – και όχι «δανεικό» –  αφετέρου δε, θα κινείται σε Αναπτυξιακή λογική, χαρακτηριστικό που το ψηφισθέν  πρόγραμμα, στερείται.  
           

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook