Απάντηση του Δημάρχου Χανίων Γιάννη Μαλανδράκη στη Λαϊκή Συσπείρωση περί …”εντεινόμενης φορολογικής επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών”. 

Η παράταξη Λαίκή Συσπείρωση του Δήμου Πλατανιά άσκησε σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή και στον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη για το μέγεθος και την ποιότητα του προϋπολογισμού του 2020.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά απαντά μέσω δικής του τοποθέτησης τονίζοντας ότι ο Δήμος Πλατανιά είναι σε σταθερή ανοδική τροχιά , εδώ και χρόνια σε όλα τα επίπεδα , παρότι το Φεβρουάριο του 2019 συνέβησαν ανυπολόγιστες καταστροφές υποδομών αλλά χάθηκαν και περιουσίες δημοτών μας”. 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημάρχου Πλατανιά:

Ο προϋπολογισμός του 2020 είναι στο ύψος των 62.000.0000€ και  περιλαμβάνει τα 33,000,000 για την αποκατάσταση των καταστροφών, που  θα αρχίσει η εκταμίευση τους το 2020 καθώς και 29,000,000€ ως ‘τακτικός’ προϋπολογισμός, που είναι αυξημένος σε σχέση με τον πυ του 2019 κατά 3.000.000 € περίπου.

Έχουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα πάνω από 10 εκ για το 2020 αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και αφορά αναβάθμιση σχολικών μονάδων , νέες αθλητικές εγκαταστάσεις , παιδότοπους, μηχανοκίνητο εξοπλισμό , οδοποιίες , κλπ, όταν η τακτική χρηματοδότηση είναι μόλις  στις 380.000€.

Φυσικά παράλληλα η ΔΕΥΑΒΑ υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα σε αποχέτευση , στο εργοστάσιο του βιολογικού και ύδρευση, με νέα μεγάλα έργα, στο ποσό των 15.000.000€.

Επίσης ο Δήμος μας εχει ένα ‘δίχτυ’ Κοινωνικής Προστασίας, που συντονίζεται από το Κέντρο Κοινότητας, το οποίο έχουμε δημιουργήσει εδώ και 2 χρόνια.

Όλα αυτά μη βάζοντας κανένα φόρο, έχοντας τα δημοτικά τέλη ‘παγωμένα’ , χωρίς αυξήσεις, και φυσικά έχοντας παράλληλα ο Δήμος Πλατανιά βασικό  ρόλο σε μεγάλα έργα στο Δήμο μας Περιφερειακής διάστασης , όπως το λιμάνι Κολυμβαρίου κλπ.

Όλα αυτά πραγματοποιούνται χωρίς κανένα  δανεισμό, όλα αυτά τα χρόνια, εξυπηρετώντας τις υποχρεώσεις που παραλάβαμε , με σταθερά μειωμένες χρηματοδοτήσεις, όμως με μεγάλη απορροφητικότητα από κάθε πρόγραμμα χρηματοδότησης, που αφορά την ποιότητα ζωής , τις υποδομές και την καθημερινότητα του δημότη

Είναι απόλυτα σαφές , μετά τη σύντομη έως πολύ μικρή αναφορά μου σε έργα που υλοποιούνται ή είναι προς υλοποίηση , ότι ο Δήμος Πλατανιά είναι σε σταθερή ανοδική τροχιά , εδώ και χρόνια σε όλα τα επίπεδα , παρότι το Φεβρουάριο του 2019 συνέβησαν ανυπολόγιστες καταστροφές υποδομών αλλά χάθηκαν και περιουσίες δημοτών μας. Επίσης μια σειρά μελετων για νεα έργα , αναπλάσεις , παιδότοπους , Πολεοδομικου χαρακτήρα  συναφείς  μελέτες , οδοποιίας κλπ είναι σε εξέλιξη !!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook