Κύμα συγχαρητηρίων και ανακοινώσεων από πλήθος ομοσπονδιών και αθλητικούς συλλόγους με αφορμή τα φοροκίνητρα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Προτεραιότητα είναι οι αθλητές, οι ανάγκες τους και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός». Αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού και ήδη στο πρώτο πεντάμηνο δεν έμειναν στο μήνυμα αλλά έχουν γίνει πολλά και έχουν πάρει το δρόμο τους ακόμη περισσότερα για τη βελτίωση του περιβάλλοντος του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

•             Στην πρώτη συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη που είχε γίνει ποτέ με αθλητές Ολυμπιονίκες, τέθηκαν τα θέματα και η βάση της συνεργασίας για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

•             Ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής η διάταξη που προέβλεπε τη δυνατότητα απόσπασης των Ολυμπιονικών από διάφορες θέσεις του δημοσίου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να εργάζονται στο αντικείμενό τους.

•             Τομή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αποτελούν οι δύο διατάξεις-φοροκίνητρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα: Η μείωση της φορολογίας των συμβολαίων αθλητών από 45% σε 22% (που δημιουργεί κίνητρα ανέλιξης) και η έκπτωση φόρου δωρεών για τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία.

Η έκπτωση του φόρου των δωρεών δίνει ώθηση, κίνητρο και ενισχύει στην πράξη τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Φέρνει τα δεκάδες χιλιάδες σωματεία (μόνο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν 3.500 σωματεία) και των 48 αθλητικών ομοσπονδιών ακόμη πιο κοντά στους πολίτες, αλλά τους δίνει και τη δυνατότητα να λειτουργούν σε συνθήκες οικονομικής βιωσιμότητας, χωρίς να εξαρτώνται αποκλειστικά από την κρατική χρηματοδότηση.

•             Η ψήφιση των ορίων ηλικίας και των θητειών στα ΔΣ των ομοσπονδιών, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την διοικητική ανανέωση.

•             Η εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης «Χίλων» των αθλητικών ομοσπονδιών για την ετήσια τακτική τους επιχορήγηση θα εξασφαλίσει τη χρηστή διαχείριση με αξιοκρατία, διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων.

Η ικανοποίηση λοιπόν στους κόλπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι απόλυτα δικαιολογημένη και ένα κύμα συγχαρητηρίων από αθλητές, ομοσπονδίες και παράγοντες του ερασιτεχνικού αθλητισμού προς την κυβέρνηση και τον Υφυπουργό, έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικές συγχαρητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν οι ακόλουθοι φορείς:

1) EOE (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή),

2) ΣΕΟ (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών),

3) ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία),

4) ΣΕΓΑΣ (Ομοσπονδία στίβου),

5) ΕΟΠΕ (Ομοσπονδία βόλεϊ),

6) ΟΧΕ (Ομοσπονδία Χάντμπολ),

7) ΕΟΑΒ (Ομοσπονδία Αρσης Βαρών),

8) ΕΚΟΦΝΣ (Ομοσπονδία Κωπηλασίας),

9) ΕΦΟΕπΑ (Ομοσπονδία πινγκ πονγκ),

10) ΕΟΦΣΑ (Ομοσπονδία Μπάντμιντον),

11) ΕΣΑΠ (Λίγκα βόλεϊ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook