Η Ομοσπονδία από την πλευρά της ζήτησε να υπάρχει πάντα διάλογος με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης πριν την λήψη αποφάσεων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

“Πυροσβεστικό” ρόλο ανέλαβε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για την «κόντρα» της Δημοτικής Αρχής με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων ώστε να αρχίσει να παράγεται ουσιαστικό έργο για τα αδέσποτα που έχουν πλημμυρίσει τον  Δήμο Χανίων .

Στην ανακοίνωσή της αναφερονται τα εξής:
 
Έτσι σήμερα μετά από αίτημά μας έγινε συνάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Νικηφοράκη και της προέδρου της  ΠΦΠΟ Νατάσας Μπομπολάκη στο Δήμο , όπου αντηλλάγησαν απόψεις εκατέρωθεν γύρω από τις αιτίες που δημιούργησαν την αντιπαλότητα αυτή .
 
Η Ομοσπονδία από την πλευρά της ζήτησε να υπάρχει πάντα διάλογος με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης πριν την λήψη αποφάσεων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ώστε οι αποφάσεις να μην δημιουργούν κραδασμούς, να πατούν στην πραγματικότητα  τόσο την νομική όσο και την ουσιαστική, αφού τα φιλοζωικά σωματεία και οι εθελοντές τους είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το τι συμβαίνει στην πόλη με τα αδέσποτα , έχουν πλούσια εμπειρία , γνωρίζουν επίσης  καλύτερα από τον καθένα τις  πολύπλευρες νομικές διαστάσεις του θέματος  , έχουν την γνώση και πρωτίστως  την πραγματική και ανιδιοτελή αγάπη για τα ζώα έναντι όλων των άλλων που αντιμετωπίζουν ως εργασιακή και μόνο  υποχρέωση τα ζητήματα των αδέσποτων.
 
Κυρίως όμως η Ομοσπονδία παρουσίασε έγγραφα , όπως  επιστολές και οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και νομοθετήματα που καταρρίπτουν τις γραφειοκρατικές,  αντιφιλοζωικές και ενάντια στο συμφέρον  των ζώων και της πόλης   αγκυλώσεις διαφόρων υπηρεσιακών παραγόντων .
Ενημέρωσε  διεξοδικά  για ένα προς ένα τα έγγραφα και τα νομοθετήματα που αντικρούουν τις επικίνδυνες απόψεις των γραφειοκρατών  , ο κ. Αντιδήμαρχος , στον οποίο είχαν κι άλλη φορά παραδοθεί τα στοιχεία αυτά , υποσχέθηκε ότι θα τα μελετήσει και ανανεώθηκε η συνάντησή μας  για μετά τις γιορτές .
 
Ελπίζουμε , ότι η Δημοτική Αρχή με βάσει τα παραπάνω θα πάρει τις σωστές αποφάσεις και θα προχωρήσει σε δράσεις τέτοιες που θα οδηγήσουν σε λύσεις πραγματικές και στην εξάλειψη της αθλιότητας των αδέσποτων και δεν θα αρκεστεί σε αδιέξοδες δράσεις διαχείρισης του προβλήματος που χρόνια τώρα όχι μόνο δεν έλυσαν το ζήτημα αλλά και το επιδείνωσαν .
 
Οι φιλοζωικοί φορείς είναι σύμμαχοι του Δήμου , είναι μαζικοί φορείς της κοινωνίας και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και όχι σαν «εχθροί» .
Μόνο με αυτό το τρόπο  η πόλη θα πάει μπροστά γιατί  τα φιλοζωικά σωματεία είναι τα  μόνα που δεν έχουν κανένα συμφέρον από τα ζώα , δεν υποκρύπτουν τίποτα ,τα δε μέλη τους δίνουν πραγματικά το περίσσευμα της ζωής τους στην προστασία και τα δικαιώματα  των ζώων .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook