Ανακοίνωση που υπογράφουν οι Ν.Βουρλάκης, Ν.Ζωγραφάκης, Γ. Κανδηλιεράκης, Π.Μπελώνη, Ι. Μπινιά

“Ξαφνικά το είδαμε και αυτό .Η νέα διοίκηση, με αντανακλαστικά «λαγού» ,ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  εν μέσω εορταστικού ωραρίου βγήκε στους δρόμους να συνομιλήσει με τους εμπόρους. Όχι δεν πήγε στους συναδέλφους  να τους πει να ξεσηκωθούν για τα προβλήματα τους(φορολογικό,  ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό),  πήγε εν μέσω εορταστικού ωραρίου  να τους ευχηθεί και να τους «πουλήσει» το νέο «φονικό» όπλο κατά των πολυεθνικών. Ναι καλά το ακούσατε με ένα ερωτηματολόγιο που ζητάει από τα μέλη μας να συμφωνήσουν  στην αλλαγή –απελευθέρωση του ωραρίου μέμφεται ότι  έτσι θα σταματήσει την επέλαση των εμπορικών αλυσίδων και παράλληλα θα γεμίσουν τα ταμεία μας..
Η υποκρισία και η κουτοπονηριά  σε όλο της το μεγαλείο.
 Αντί να αντιπαλέψει συλλογικά την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου που ακολουθούν οι πολυεθνικές και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα  στην πόλη μας (9 το πρωί -9 το βράδυ).
Αντί να απαιτήσει συλλογικά την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας και να πάρει ξεκάθαρη θέση, τα καταστήματα να είναι κλειστά τις Κυριακές .
 Αντί να απαιτήσει  να φορολογηθεί επιτέλους  και το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο με 45% και να καθιερωθεί νομοθετικά  αφορολόγητο όριο για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.
Αντί να συζητήσει με τούς εμποροϋπαλλήλους  και το σωματείο τους.
Αντί να το  συζητήσει έστω στο διοικητικό συμβούλιο  παρουσία όλων των μελών του 
Το προεδρείο του Εμπορικού συλλόγου   αποφάσισε μόνο του (απουσία τεσσάρων μελών του δ.σ. ) καταργώντας συλλογικές διαδικασίες που θα έπρεπε να ακολουθηθούν π.χ. έκτακτη γενική συνέλευση. Αποφάσισε λοιπόν να «ρωτήσει» για τυχόν αλλαγή του ωραρίου των καταστημάτων. Προτείνει «λοιπόν «για το καλό μας»,10:00 το πρωί με 19:00 το βράδυ αλλά πιλοτικά μόνο το χειμώνα.
Και ρωτάμε λοιπόν καλοπροαίρετα. 
Ποιος συνάδελφος θα «σουλατσάρει» όλο  το πρωί πίνοντας καφέ χωρίς να πάει να ανοίξει το μαγαζί του για να βγάλει το μεροκάματο ενώ την ίδια ώρα οι πολυεθνικές  θα είναι ανοιχτά ; Ποιος συνάδελφος δεν θέλει να πάει στο σπίτι του το μεσημέρι να δει την οικογένεια του να φάει και να ξεκουραστεί σαν άνθρωπος ; Ποιος θα πάει  να   του πάρει  τα παιδιά από το σχολείο ( δημοτικό, νηπιαγωγείο ,παιδικό σταθμό)  αφού όλοι ξέρουμε ότι στο ολοήμερο σχολνάνε από 14:00 έως 16;00;Ποιος συνάδελφος δεν θα νοιώσει την πίεση από το ωράριο των πολυεθνικών και θα κλείσει το καταστηματα του  στις 19:00 ενώ μέχρι εκείνη την ώρα  δεν θα έχει βγάλει το μεροκάματο. Μεγαλομαγαζα και πολυεθνικές θα συνεχίσουν να  είναι ανοιχτά μέχρι τις 21:00 το βράδυ .Μόνο εμάς δεν συμφέρει η εξίσωση με τα ωράρια των πολυεθνικών. 
Το αποτέλεσμα θα είναι το ωράριο ,έστω και πιλοτικά, να απελευθερωθεί πλήρως,  βγάζοντας τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια. 
Δυστυχώς  το προεδρείο  συνειδητά δεν θέλει  το «καλό μας». Δεν είμαστε όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις το ίδιο. 
 Εμείς συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι έχουμε ένα δρόμο. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες  να απαιτήσουμε την νομοθετική κατοχύρωση της  Κυριακάτικης αργίας ,την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια. Μέτρα που πραγματικά βάζουν φραγμούς στην επέκταση των πολυεθνικών και παράλληλα μας ανακουφίζουν, μας δίνουν ανάσες.     
Η επιτροπή αγώνα του Εμπορικού συλλόγου Χανίων σας απλώνει το χέρι και σας εύχεται καλή χρονιά με υγεία και δύναμη

Επιτροπή αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Βουρλακης Νίκος
Ζωγραφακης Νίκος
Κανδηλιερακης Γιώργος
Μπελωνη Πηγή
Μπινια Ιωάννα”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook