Κατάμεστη η αίθουσα του ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος στα Χανιά για την διάλεξη της Τόνιας Μαχαίρα και της Μαρίας Ψυχουντάκη

Τα «μυστικά» της διατροφής των μαθητριών και μαθητών αλλά και της ψυχολογίας που πρέπει να επικρατεί στο οικογενειακό περιβάλλον, παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της ενδιαφέρουσας διάλεξης που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, εν όψει της δύσκολης δοκιμασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων, από την  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Στην αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελ. Βενιζέλος στην Χαλέπα, η γνωστή αθλήτρια κολύμβησης Τόνια Μαχαίρα μίλησε για την διατροφή των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Ότι κάνει καλό στην καρδιά κάνει και στον εγκέφαλο και ότι βλάπτει την υγεία μας και μας προσθέτει κιλά, βλάπτει πάλι τον εγκέφαλο. Οπότε θέλουμε μια καθαρή διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες» είπε η κα Μαχαίρα.

Από την πλευρά της η ψυχολόγος Μαρία Ψυχουντάκη αναφέρθηκε στο «κλίμα» που πρέπει να υπάρχει στο οικογενειακό περιβάλλον των υποψήφιων, όχι μόνο στην διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και μήνες νωρίτερα.


«Τα παιδιά να κάνουν προσωπική τους υπόθεση την προετοιμασία που χρειάζεται να γίνει για να πετύχουν στο Πανεπιστήμιο. Ο ρόλος της οικογένειας είναι απλώς υποστηρικτικός» είπε η κα Ψυχουντάκη επισημαίνοντας και τα εξής:

«Είναι καλό οι γονείς να αποφύγουν να βάλουν τις δικές τους προσδοκίες πάνω στα παιδιά και είναι σημαντικό να έχουν μια διατροφική υποστηρικτική διαδικασία σε όλη την προετοιμασία και κυρίως στην διάρκεια των εξετάσεων. Ησυχία στον χώρο και να αποφύγουν εντάσεις. Δεν είναι η περίοδος των τελευταίων μηνών πριν τις εξετάσεις η κατάλληλη να λύσουν όλα τα οικογενειακά προβλήματα».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Βασίλης Φουντουλάκης.