Οι τρεις κατηγορούμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι τρεις άνδρες ηλικίας 41, 44 και 64 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν στις 19 Δεκεμβρίου στην Καβάλα για ληστεία με λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα είχαν ξεκινήσει ο βράδυ της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2018, όταν σύμφωνα με την κατάθεση του 43χρονου, οι δράστες της ληστείας του έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του, φορώντας μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου.

Το άτομο αυτό υποδύθηκε το θύμα της ληστείας το οποίο, υπό την απειλή ότι η πεντάχρονη κόρη του είχε απαχθεί και κινδύνευε στα χέρια των άλλων δύο (που έπαιξαν τους ρόλους των ληστών-απαγωγέων) αναγκάσθηκε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας και να τους παραδώσει το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω μεγάλο ποσό είχε παραληφθεί από την εταιρεία και προοριζόταν για τον ανεφοδιασμό ΑΤΜ στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.

Εκεί ήταν που του είπαν για την απαγωγή του παιδιού του (ο ίδιος είναι διαζευγμένος), με αποτέλεσμα να συνεργαστεί. Έφυγαν με το δικό του αυτοκίνητο, το οποίο και παράτησαν άθικτο έξω από την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος τρίτος συνεργάτης τους περίμενε στο σημείο και έφυγαν όλοι μαζί, όπως πιστεύει η Αστυνομία. Στη συνέχεια μετέβησαν στην εταιρεία security του 43χρονου, λίγο έξω από την Καβάλα, όπου και του ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας, τους έδωσε τους κωδικούς και οι δράστες το άνοιξαν.

Μέσα υπήρχαν 4.300.000 ευρώ, τα οποία ήταν δρομολογημένο να κατατεθούν σε τράπεζα. Χρήματα τα οποία δεν ήταν της εταιρείας, αλλά πελατών, τους οποίους εξυπηρετούσε με αυτόν τον τρόπο. Οι δράστες άρπαξαν τα 4,2 εκατ. ευρώ και του άφησαν – όπως λέει στους αστυνομικούς 100.000 ευρώ. Αμέσως μετά πήραν το αυτοκίνητό του και έφυγαν από την περιοχή.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 19 και 20-12-2019 στο νομό Καβάλας, έγιναν έρευνες σε οικίες, μία επιχείρηση και διάφορους υπαίθριους χώρους, όπου βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε φρεάτια, κούτες, ηχείο, αλλά και θαμμένα στο έδαφος, διάφορα χρηματικά ποσά, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στα (3.395.395) ευρώ. Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι.

Στη διάρκεια της ανάκρισης οι τρεις ύποπτοι και νυν κατηγορούμενοι ομολόγησαν την πράξη τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook