Τα πτώματά τους πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν από τα νερά του ωκεανού

Η νεοζηλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει τις έρευνες για να βρεθούν τα πτώματα των δύο ανθρώπων που επισήμως θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι — θεωρείται σίγουρο ότι είναι νεκροί — μετά την έκρηξη του ηφαιστείου που είναι γνωστό με την ονομασία Ουακαάρι, στο Νησί Γουάιτ, την 9η Δεκεμβρίου.

«Η έρευνα για τα δύο αγνοούμενα θύματα (…) ανεστάλη», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Μπέι οβ Πλέντι, ο Άντι Μακγκρέγκορ.

«Οι οικογένειες των δύο αγνοουμένων ανθρώπων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση. Η αστυνομία παραμένει έτοιμη να ανταποκριθεί εάν έρθουν στο φως νέες πληροφορίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

powered by Rubicon Project
Οι δύο αγνοούμενοι είναι η 17χρονη μαθήτρια Γουαϊνόνα Λάνγκφορντ από την Αυστραλία ο 40χρονος τουριστικός οδηγό Χέιντεν Μάρσαλ-Ίνμαν από τη Νέα Ζηλανδία. Τα πτώματά τους πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν από τα νερά του ωκεανού που περιβάλλει το ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ένας από τους ανθρώπους που είχαν υποστεί εγκαύματα στην έκρηξη του ηφαιστείου υπέκυψε στο νοσοκομείο του Όκλαντ όπου νοσηλευόταν το βράδυ της Κυριακής, γεγονός που έκανε ακόμη πιο βαρύ τον επίσημο απολογισμό: 17 νεκροί, 2 αγνοούμενοι.

Τα περισσότερα θύματα της ηφαιστειακής έκρηξης ήταν τουρίστες, Αυστραλοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook