Οι υπάλληλοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, τονίζοντας ότι το προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης

Εκ νέου στάση εργασίας, κήρυξαν οι υπάλληλοι στα καταστήματα κράτησης των Χανίων, εξηγόντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το προσωπικό και για αυτό συνεχίζουν τον αγώνα τους. 

Οι ημέρες που θα κάνουν στάση εργασίας:

Αναλυτικά η ανακοίνωση των υπαλλήλων:

"Σας  γνωστοποιούμε  ότι  το  Διοικητικό  Συμβούλιο  της Ένωσης  Υπαλλήλων Εξωτερικής  Φρούρησης  Καταστημάτων  Κράτησης  Ν.  Χανίων  μετά  από  Ομόφωνη  απόφαση  της  Γενικής  Συνελεύσεως  θα  πραγματοποιήσει  τις παρακάτω  ημέρες  και  ώρες  Επαναλαμβανόμενες  Στάσεις  Εργασίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση οι Τετράωρες Στάσεις Εργασίας  γίνονται για:

Τεράστια έλλειψη προσωπικού. (59 Εξωτερικοί Φρουροί από 93 όπως ορίζει το οργανόγραμμα για 2 Καταστήματα Κράτησης).

Δυστυχώς άλλοι 3 Συνάδελφοι Αποχωρούν εντός 10 ημερών με την ήδη Υπάρχουσα Κατάσταση.

Προσωπικό Ασφαλείας της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Χανίων ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της Ελλείψεως Προσωπικού  δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

Κατά την διάρκεια της Στάσης Εργασίας

Το Θυρωρείο του Καταστήματος Κράτησης Χανίων θα παραμείνει κλειστό και Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα επισκεπτήριο Συγγενών και Συνηγόρων Κρατουμένων,  Δεν θα εκτελεστεί καμία  Μεταγωγή  –  Φρούρηση Κρατουμένου στα Δικαστήρια εκτός αν συντρέχει  παρέλευση 18μήνου  και στο Νοσοκομείο εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του, επίσης δεν θα επιτρέπεται  η παραλαβή πραγμάτων, χρημάτων και τροφίμων.