Πραγματοποιήθηκε χθες περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, στα ΕΛΤΑ στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους απασχόλησε έντονα το ζήτημα των συμβάσεων, καθώς η πλειοψηφία στα ΕΛΤΑ είναι ενοικιαζόμενοι από 3 εταιρείες, ζώντας μέσα στην εργασιακή ανασφάλεια με μισθούς πείνας, πολλοί από αυτούς δουλεύοντας πενθήμερο 7ωρο για να αμείβονται με μισθό κάτω των 500 ευρώ. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τις σοβαρές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό ενώ όπως σημείωσαν πολλά οχήματα παραμένουν ασυντήρητα και παροπλισμένα.

Ο Μ.Συντυχάκης σημείωσε πως: “Για την κατάσταση αυτή σοβαρές είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, που σε συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί στην απαξίωση, την υπολειτουργία και τελικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ με σκοπό την παράδοση του κρίσιμου τομέα των ταχυδρομείων και των υπηρεσιών που παρέχουν στο λαό σε επιχειρηματικούς ομίλους. Εκεί αποσκοπεί και η φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης για απολύσεις μέσω εθελουσίας που θα ακολουθήσουν εκείνες της ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως οι εργαζόμενοι χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν τη μάχη στο δρόμο, ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, μάχη η οποία πρέπει να συνεχιστεί από αύριο και τους επόμενους μήνες, γιατί προβλέπεται ένα ακόμα πιο δύσκολο 2020 για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους μπροστά στις γιορτές που έρχονται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook