Στην  παραδειγματική τιμωρία των μαθητών που βασάνισαν και σκότωσαν ένα γατάκι σε σχολειό των Χανίων προχώρησε το συμβούλιο των καθηγητών.

Οι μαθητές που τιμωρήθηκαν ήταν 3 και υπενθυμίζεται το περιστατικό της κακοποίησης του ζώου συνέβη την προηγούμενη Τρίτη το πρωί, την ώρα της μαθητικής συνέλευσης την οποία παρακολούθησαν οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου, και ενώ όλοι συζητούσαν τα προβλήματα του σχολείου και το θέμα της λήξης της κατάληψης στην οποία είχαν προχωρήσει για μια ημέρα, κάποια αγόρια της Γ’ Λυκείου κακοποίησαν με στυλό ή σουγιά μια γάτα μέσα στην σχολική τάξη.

Το περιστατικό, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους άλλους μαθητές  οι οποίοι είδαν νεκρό το αιμόφυρτο ζώο στο προαύλιο και μίλησαν γι’ αυτό στους γονείς τους!

Τελικά το συμβούλιο των καθηγητών αποφάσισε την τιμωρία των μαθητών στο πλαίσιο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών, σε ότι αφορά  την ανάπτυξη φιλοζωικών αισθημάτων.

Άλλωστε στο προαύλιο του σχολείου υπάρχουν 5-6 αδέσποτα ζώα, τα οποία φροντίζονται  και από τα παιδιά και από τους καθηγητές. Είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα και σε πολύ καλή θρεπτική κατάσταση, χάρη στη φροντίδα μαθητών και καθηγητών