Για 9η χρονιά τα Χανιά βάφτηκαν κόκκινα από τους εκατοντάδες Άγιου Βασίληδες της πιο γιορτινής φιλανθρωπικής εκδήλωσης που έχει γίνει θεσμός στην πόλη.

Μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με στολές και σκουφιά του Άη Βασίλη, συγκεντρώθηκαν στον χώρο του 1ου Γυμνασίου Χανίων από όπου ξεκίνησε η ιδιαίτερη αυτή “παρέλαση” με στόχο να ενισχυθούν από τα έσοδα τα σωματεία ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας.

Το “γιορτινό ποτάμι” κατευθύνθηκε προς τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων και πέρασε από το ενετικό λιμάνι Χανίων για να καταλήξει και πάλι στο κέντρο, δίνοντας τον ρυθμό των γιορτών και μεταφέροντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Ειδικά φέτος, η συμμετοχή των πολιτών είχε βαρύνουσα και ιδιαίτερη σημασία και αποκτούσε μεγαλύτερο συμβολισμό καθώς, αρχικά είχε αποφασιστεί η ματαίωση του φετινού Santa Run για λόγους έλλειψης επαρκούς ανθρώπινου δυναμικού που θα πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη φετινή διοργάνωση.  Μετά όμως και από παρέμβαση και στήριξη του δήμου Χανίων, το Santa Run έγινε πραγματικότητα και φέτος.

Το… “ζέσταμα” είχε αρχίσει από νωρίς στον χώρο του 1ου Γυμνασίου, με τους Άγιους Βασίληδες να χορεύουν και τη μουσική να δίνει τον γιορτινό παλμό.

Το Santa Run κλείνει φέτος με το μεγάλο πάρτι που θα γίνει με τη φιλική συμμετοχή του Γιάννη Χαρούλη, του Γιάννη Παπατζανή, του Ζαχαρία Σπυριδάκη και του Μπάμπη Παρασχάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook