Την ικανοποίησή του για την παρουσία της “Elite 2006” στη Χερσόνησο και τη μέχρι τώρα λειτουργία του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά εξέφρασε ο Βασίλης Παπαδάκης. 

Ο τεχνικός διευθυντής του Δικτύου, με αφορμή το αναπτυξιακό τουρνουά στο Ηράκλειο, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Για το τμήμα που πήρε μέρος και το τουρνουά γενικότερα: «Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά του τμήματος Elite 2006 να πάρουν μέρος σε ένα πολύ οργανωμένο και υψηλού αγωνιστικού επιπέδου τουρνουά, με συμμετοχή τμημάτων ακαδημιών από ΠΑΕ της SL 1 και SL 2 αλλά και καταξιωμένων Ακαδημιών της Κρήτης. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και εξέλιξης των παιδιών του Δικτύου, καθώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, δίδεται το κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια και γίνεται αξιολόγηση του επιπέδου των ποδοσφαιριστών σε πιο έντονους ρυθμούς. Τέτοιες διοργανώσεις προσθέτουν σημαντικές εμπειρίες σε σχέση με το πνεύμα ομάδας, τις υποχρεώσεις, το πρόγραμμα, τη συλλογική προσπάθεια, τη διεκδίκηση στόχων και βέβαια δένουν τα παιδιά των ομάδων του Δικτύου, ισχυροποιώντας τη σχέση τους στον κοινό στόχο: Να εξελιχτούν και να γίνουν άξιοι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Χανιά, μέσα από τις ομάδες υποδομών, ώστε να έχουν την ευκαιρία μέσα από το πρόγραμμα να γίνουν επαγγελματίες φτάνοντας στην πρώτη ομάδα».

Για την εικόνα του τμήματος στο τουρνουά: «Σίγουρα και μόνο από το γεγονός πως μέσα σε 4 μήνες, καταφέραμε όχι μόνο να δημιουργήσουμε το πρώτο Elite τμήμα, αλλά και να πάρουμε μέρος σε μια διοργάνωση εκτός νομού, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ειμαστε όμως και πολύ ικανοποιημένοι από την αγωνιστική εικόνα των παιδιών, καθώς καταφέραμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια, αν και είχαμε να αντιμετωπίσουμε ποιοτικές και πολύ οργανωμένες ομάδες. Φτάσαμε στον τελικό αήττητοι χωρίς να δεχτούμε γκολ και προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό απέναντι στην ΑΕΚ. Ήταν μια “γεμάτη” παρουσία με μόνο θετικά συναισθήματα για το τμήμα. Το πρόσημο είναι πολύ θετικό, υπάρχει σίγουρα η “πρώτη ύλη”, το ταλέντο και αυτό μπορώ να πω ότι το γνωρίζαμε ήδη. Είδαμε όμως ξεκάθαρα τη δίψα των παιδιών αυτών στις προκλήσεις που τους δίνουμε και αυτό είναι σπουδαίο. Αυτό ήταν κάτι που έλειπε για να εξελιχθούν οι Χανιώτες νεαροί ποδοσφαιριστές και τώρα το δημιουργούμε, μέσα από το Δίκτυο της ΠΑΕ Χανιά».

Για το σεμινάριο που έγινε στο τουρνουά και την εισήγηση: «Σίγουρα ήταν μια πολύ σημαντική δράση, καθώς τόσο ο κ. Υφαντίδης, όσο και ο κ. Λάππας είναι καταξιωμένοι στον χώρο τους. Για μένα ήταν τιμή να σταθώ δίπλα τους και βέβαια να εκπροσωπήσω το δίκτυο αναφερόμενος στην οργάνωση, τη φιλοσοφία και τους στόχους του».

Για τις μελλοντικές κινήσεις του Δικτύου: «Είμαστε ακόμα στην αρχή! Εχουμε καταστρώσει ένα πλάνο λειτουργίας και εξέλιξης και προσπαθούμε προσεκτικά να το εφαρμόσουμε. Υπάρχουν δύο ακόμα ομάδες-Ακαδημίες που θα ενταχθούν σύντομα, υπάρχουν κι άλλες που ενδιαφέρονται ακόμα και εκτός νομού, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και μετρημένοι για να προχωρήσουμε σωστά. Είναι ένα Δίκτυο συνεργασίας με συλλογική σκέψη και πρώτο στόχο το καλύτερο για κάθε παιδί. Οπότε βήμα-βήμα… Σίγουρα αυτό που θα δρομολογήσουμε το επόμενο διάστημα, είναι ακόμα δύο ομάδες Elite. Αρχικά στις ηλικίες 2007 και μετά 2008. Οι ομάδες αυτές θεωρώ πως είναι από τα πιο δυνατά σημεία του Δικτύου. Δίνουν στα ταλαντούχα παιδιά ποιοτικότερη προπόνηση, ανταγωνισμό, κίνητρα. Τους δίνουν ατομική προπόνηση, εξειδίκευση σε σχέση με τα χαρακτηριστικά τους και δημιουργούν συνθήκες βελτίωσης συνεχώς. Θα τα βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά. Και με προπονητές που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τις ομάδες Elite. Είναι και οι ηλικίες των Μικτών ομάδων, οπότε πιστεύω πως έτσι βοηθάμε γενικότερα το χανιώτικο ποδόσφαιρο».

Για το Δίκτυο γενικότερα και πώς προχωράει η προσπάθεια αυτή: «Είναι κάτι εξ ορισμού δύσκολο, το να ενώσεις δηλαδή ομάδες σε ένα κοινό στόχο, με προτεραιότητα τους αθλητές και την κορυφή (ΠΑΕ Χανιά) και όχι το στενό συμφέρον κάθε ομάδας. Όμως όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, μελλοντικά ωφελημένες θα είναι και οι ομάδες, αφού μέσα από αυτή την παραγωγική διαδικασία, θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές, αθλητές και ανθρώπους με αρχές. Προσωπικά, έχοντας για χρόνια συνεργαστεί με ένα “εραστή” του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου και των υποδομών τον Μανώλη Σβουράκη, ήμουν από την αρχή αισιόδοξος πως αυτή η προσπάθεια θα έχει μέλλον. Η στήριξη και η αποδοχή όλου του πλάνου εννοώ, όπως βέβαια και από τον κ. Αντωνη Ροκάκη, ο οποίος επίσης πίστεψε σε αυτό. Η μεταξύ τους εξαιρετική σχέση και οι άνθρωποι που πλαισιώνουν αυτό το οικοδόμημα όπως οι Γιώργος Αμανατίδης, Γιώργος Ξηρουχάκης, Νεκτάριος Μαρκουλάκης είναι η δύναμη του Δικτύου».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook