Ο μεγάλος φορτωτής που έστειλε η Αντιπεριφέρεια Χανίων και το μηχάνημα γκρέιντερ του Δήμου Πλατανιά έφτασαν στο οροπέδιο

-Τελευταία ενημέρωση 16:04-

Με τον μεγάλο φορτωτή της Αντιπεριφέρειας Χανίων να πηγαίνει μπροστά και το γκρέιντερ του Δήμου Πλατανιά να ακολουθεί, «καθαρίστηκε» από τους όγκους χιονιού ο κεντρικός δρόμος προς το οροπέδιο του Ομαλού.

Τα δύο μηχανήματα ήδη έφτασαν στις ταβέρνες – ξενοδοχεία του οροπεδίου και συνέχισαν τον καθαρισμό προς το Ξυλόσκαλο.

Βέβαια να σημειωθεί πως μπορεί να «άνοιξε» ο δρόμος για να φύγουν όλοι όσοι το επιθυμούν, αλλά αυτό γίνεται με δυσκολία καθώς συνεχίζεται κατα διαστήματα η χιονόπτωση και τα μηχανήματα έργων προσπαθούν να τον κρατήσουν ανοιχτό έως ότου αποχωρήσουν εκείνοι που θέλουν. 

Στην διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ξανακλείσει ο δρόμος με τα μηχανήματα να επεμβαίνουν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση λόγω και του παγετού η κίνηση προς τον Ομαλό είναι απαγορευτική χωρίς κατάλληλα οχήματα ή έστω χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος είχε καθαριστεί τις πρώτες πρωινές ώρες από μηχανήματα του Δήμου Πλατανιά και της Περιφέρειας αλλά ξανάκλεισε γιατί ξεκίνησε πάλι να χιονίζει.

Ο φορτωτής ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 από την περιοχή Κεφάλι, με στόχο να φτάσει μέχρι το οροπέδιο του Ομαλού, τη στιγμή που πλέον, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν αφού σταμάτησε να χιονίζει. Παρόλα αυτά το χιόνι έχει φτάσει σε πολλά σημεία, τους 40 πόντους και όπως είναι εύλογο, το έργο των μηχανημάτων ήταν δύσκολο.

Ορισμένοι εκδρομείς μπόρεσαν και κατέβηκαν μέχρι τους Λάκκους, ωστόσο είναι αρκετοί ακόμα στο οροπέδιο που περίμεναν να καθαρίσει ο δρόμος.

Πάντως, οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το Flashnews.gr είναι όντως εντυπωσιακές, ειδικά από τα σκεπασμένα, με χιόνι, αυτοκίνητα που και εκεί θα χρειαστεί η προσπάθεια των ιδιοκτητών τους για να τα απελευθερώσουν και να μπορέσουν να φυγουν από τον Ομαλό.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook