“Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλω για σύμπνoια και ομοψυχία στο Δ.Σ.,προσέκρουσα για άλλη μια φορά σε ώτα μη ακουόντων”.

Σφοδρή επίθεση του Δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη που τα βάζει με την αντιπολίτευση που εμποδίζει το αναπτυξιακό πλάνο του Δήμου.

“Η Δημοτική Αρχή έρχεται να επισημάνει ότι η αρνητική γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. “ελέω απλής αναλογικής” δημιουργεί τον κίνδυνο ανάκλησης όλων των αδειών χρήσης ύδατος που έχουν εκδοθεί για τις πηγές Αρμένων, γεγονός που αφενός δυναμιτίζει το μεγάλο αναπτυξιακό έργο  «Δίκτυα Άρδευσης Κεντρικού Αποκόρωνα Ν. Χανίων», προυπολογισμού 2.752.000 ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί σε πολύ ανταγωνιστικό  πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης”, αναφέρει το κείμενο του Δημάρχου Αποκορώνου.

Αναλυτικά:

“Θέλω δημόσια να εκφράσω την ευαρέσκια μου για την υπευθυνότητα που επέδειξε για άλλη μία φορά η παράταξη της Λαϊκης Συσπείρωσης, η οποία ψήφισε την εισήγηση “γνωμοδότηση επί της μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) υδροληψίας για χρήση υδρευσης από την πηγή στη θέση “Πλάτανος” Αρμένων (Τ.Κ. Αρμένων) Δήμου Αποκορώνου”, με επισημάνσεις που είναι αποδεκτές .
Οι παρατάξεις του κ.Σγουργάκη και κ. Καραγιαννάκη συνεχίζουν για μικροπολιτικούς σκοπούς να δημιουργούν με προσχήματα και προσχώματα, προβλήματα στην ομαλή λειτουργεία του Δήμου και στον αναπτυξιακό του σχεδιασμό.

Κατόπιν των παραπάνω και με γνώμονα πάντα τα συμφέρονται των Δημοτών Αποκορώνου, η Δημοτική Αρχή έρχεται να επισημάνει ότι η αρνητική γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. “ελέω απλής αναλογικής” δημιουργεί τον κίνδυνο ανάκλησης όλων των αδειών χρήσης ύδατος που έχουν εκδοθεί για τις πηγές Αρμένων, γεγονός που αφενός δυναμιτίζει το μεγάλο αναπτυξιακό έργο  «Δίκτυα Άρδευσης Κεντρικού Αποκόρωνα Ν. Χανίων», προυπολογισμού 2.752.000 ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί σε πολύ ανταγωνιστικό  πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφετέρου δε καθιστά παράνομες τις δύο υδροληψίες του Δήμου για ύδρευση των Δ.Ε. Αρμένων και Βάμου, αφού σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3199 / 2003 (ΦΕΚ Α’ 280 / 2003) για την παροχή νερού, τη χρήση νερού και την εκτέλεση έργου για την αξιοποίηση υδατικών πόρων, απαιτείται άδεια, για την έκδοση της οποίας πρέπει να τεκµηριώνεται η διαθεσιµότητα των ποσοτήτων νερού που θα αξιοποιηθούν, ότι δηλαδή γίνεται στην απορριφθείσα ΜΠΕ.

Επιπλέον έρχονται κάποιοι πολιτικοί καιροσκόποι να απορρίψουν όσα επιστημονικά τεκμηριωμένα περιέχονται στην ΜΠΕ, κάνοντας και ατεκμηρίωτες προτάσεις διαχείρισης των νερών, χωρίς επιστημονική βάση, οι οποίες προσβάλλουν τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους αναγνωρισμένης αξίας επιστήμονες, οι οποίοι ασχολήθηκαν με το θέμα, αλλά τελικά και τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε χρέος μας, ως Δημοτική Αρχή, να καλέσουμε τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και την καθ’ ύλην αρμόδια για τη διαχείριση των υδατικών πόρων στην Κρήτη Δ/νση Υδάτων να γνωμοδοτήσουν θετικά επί της Μ.Π.Ε., ώστε η πολύ σοβαρή υπόθεση της υδροδότησης και των αναπτυξιακών έργων του Δήμου να πάψει να είναι έρμαιο πολιτικού τυχοδιωκτισμού και μικροπολιτικών συμφερόντων.

Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Δήμαρχος Αποκορώνου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook