Τριήμερο κινητοποιήσεων από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μετά από πρόταση του προέδρου του Β. Κορκίδη.

Οι έμποροι αντιδρούν στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την υπαγωγή του εμπορίου, από την Τρόικα, στα κλειστά επαγγέλματα τα οποία θα πρέπει να ανοίξουν.

Με τη θέση του κλεισίματος των καταστημάτων δεν συμφωνεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρός της κ. Δ. Ασημακόπουλος «δεν βοηθάει σε τίποτα τις θέσεις των μικρομεσαίων το να κλείσουν μια μέρα τα καταστήματά τους».

Αντίθετα η ΓΣΕΒΕΕ συμφωνεί με τη θέση του εμπορικού κόσμου ότι η κρίση και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει προκαλέσει μια σημαντική μείωση του τζίρου και οι αλλαγές που επιχειρούνται ουσιαστικά αναδιανέμουν την «πίτα» υπέρ των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων.

Σύμφωνα με τους εμπόρους οι αλλαγές που επιχειρούνται απελευθερώνουν την ανεξέλεγκτη δυνατότητα εγκατάστασης πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπουν τη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου χωρίς φραγμούς «ενώ ήδη η πλειοψηφία των ΜΜΕ εμπόρων βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή, αν όχι τραγική, κατάσταση εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων των καταναλωτών», όπως δηλώνει ο κ. Κορκίδης.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ υπογραμμίζεται ότι σε αυτό το πλαίσιο και με την αυξανόμενη πίεση που δέχονται η αγορά και τα ελληνικά νοικοκυρά είναι υποχρεωμένο το εμπόριο να κλιμακώσει με πιο δυναμικό τρόπο την αντίδρασή του «για να αναδείξει σε όλους τους τόνους τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο στην τρέχουσα συγκυρία».

 ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook