Η μικρή εξασθένηση των ανέμων το πρωί της Τρίτης αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τον απόπλου των πλοίων από και προς την Κρήτη.

Τελευταία ενημέρωση 21:30

Σύμφωνα με την τελευταία μετεωρολογική ενημέρωση νωρίς το πρωί της Τρίτης  αναμένεται εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο βόρειο Κρητικό και νότιο Αιγαίο πέλαγος, κάτι που θα οδηγήσει σε άρση της απαγόρευσης απόπλου η οποία έχει ισχύ μέχρι τις 6 το πρωί.

Και οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες της Κρήτης θα κάνουν ημερήσια δρομολόγια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το Flashnews.gr από την ΑΝΕΚ, το ΕΓ/ΟΓ Blue Galaxy θα αποπλεύσει από την Σούδα για Πειραιά στις 10:00  το πρωί  της Τρίτης και  αντίστοιχα  θα γίνει ο απόπλους του ΕΓ/ΟΓ Ελευθέριος Βενιζέλος από Πειραιά για Σούδα.

Σημαντικό είναι πως όλοι όσοι είχαν εκδώσει εισιτήρια  ισχύουν και για το ημερήσιο δρομολόγιο της Τρίτης και δεν χρειάζεται να πάνε στα γραφεία της εταιρείας για να τα αλλάξουν.

Ακριβώς το ίδιο θα γίνει και με το πλοία της ΑΝΕΚ Κρήτη ΙΙ και Blue Horizon, που εκτελούν το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο.

Αντίστοιχα , και σε ότι αφορά στις Μινωικές Γραμμές, στις 8:00 το πρωί της Τρίτης αναμένεται ο απόπλους του Κνωσσός Palace απο το λιμάνι του Πειραιά και την ίδια ώρα ο απόπλους του Φαιστός Palace απο το λιμάνι του Ηρακλείου.

Όπως ανακοίνωσε η Minoan Lines (δείτε εδω) το Κνωσσός Palace θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 16:30 και στην συνέχεια θα αποπλεύσει για το λιμάνι της Σούδας, όπου αναμένεται στις 20:15 το βράδυ της Τρίτης.

Να σημειωθεί πως την νύχτα της παραμονής της πρωτοχρονιάς δεν εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς την Κρήτη.

Σε ότι αφορά στα δρομολόγια της πρωτοχρονιάς 1/1/2020,τα πλοία της ANEK θα εκτελέσουν διπλά δρόμολόγια, δηλαδή και στις 10:00 το πρωί (έκτακτο ημερήσιο) και στις 22:00 το βράδυ (κανονικό νυκτερινό).

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις έως τώρα μετεωρολογικές προγνώσεις, την Πέμπτη 2/1 αναμένεται νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και επικράτηση θυελλωδών ανέμων με πιθανότητα έκδοσης νέου απαγορευτικού απόπλου για το βράδυ της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook