Ανοίγει ο δρόμος, έπειτα και από την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την ανάθεση των μελετών και τη δημοπράτηση των κόμβων σε Ατσιπόπουλο και Βοθρό. 

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Κεφαλογιάννης, υπογραμμίζει πως τόσο η αναβάθμιση του ισόπεδου κόμβου Ατσιποπούλου, όσο και η κατασκευή του υπό μελέτη Κόμβου Βοθρού, αποτελούν διαχρονικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου, τα οποία με σχεδόν πέντε χρόνια καθυστέρηση,  μπαίνουν επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Η θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργω ν του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανοίγει το δρόμο για την ανάθεση των μελετών αναφορικά με την αναβάθμιση του ισόπεδου κόμβου Ατσιποπούλου και την κατασκευή του υπό μελέτη Κόμβου Βοθρού. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, η οποία αναμένεται να ενισχύσει, τόσο την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη του Ρεθύμνου, όσο και την αποφυγή ατυχημάτων στα αντίστοιχα τμήματα του Β.Ο.Α.Κ.. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου, εντός του α΄τριμήνου του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης και η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων ανάθεσης των μελετών, ενώ αντίστοιχα μέσα στο β’ εξάμηνο του 2020 αναμένεται και η δημοπράτηση των έργων.  Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια καθυστέρησης, οι μελέτες για τα δύο αυτά έργα μπαίνουν επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook