Καταδικάστηκε για «διευκόλυνση» που παρείχε στην υπόθεση που συντάραξε τη χώρα

Σε 15 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ένας άνδρας ο οποίος κρίθηκε ένοχος πως «διευκόλυνε» τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, το 2018, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο των δικαστικών Αρχών της Σλοβακίας που ερευνούν την υπόθεση.

Η δολοφονία του Κούτσιακ και της αρραβωνιαστικιάς του, μέσα στο σπίτι τους στα προάστια της Μπρατισλάβας, πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στη χώρα, συγκλονίζοντας την κυβέρνηση. Η υπόθεση αυτή αναμένεται ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.

Ο Ζόλταν Αντρούσκο, 42 ετών, ήταν ένας από τους πέντε υπόπτους στους οποίους είχαν ασκηθεί διώξεις. Είναι όμως ο μοναδικός που ομολόγησε και δέχτηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, προκειμένου να μειωθεί η ποινή του. Η δίκη των υπολοίπων ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο. Μεταξύ αυτών είναι και ο επιχειρηματίας Μάριαν Κότσνερ, απάτες του οποίου φέρεται ότι ερευνούσε ο Κούτσιακ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 56χρονος Κότσνερ διέταξε την εκτέλεση του νεαρού δημοσιογράφου, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 27 ετών. Ο ίδιος και οι συνεργοί του, αν κριθούν ένοχοι, μπορεί να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Αντρούσκο είχε συμφωνήσει με τους εισαγγελείς να εκτίσει κάθειρξη δέκα ετών, όμως το δικαστήριο σήμερα απέρριψε αυτήν τη συμφωνία και εισηγήθηκε να του επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. Ο ίδιος δέχθηκε την απόφαση.

Ο 42χρονος, που είναι ιδιοκτήτης πιτσαρίας, ενεπλάκη στην υπόθεση της δολοφονίας μέσω της φίλης του, Αλένα Σουσόβα, η οποία εργαζόταν για τον Κότσνερ. Εκείνη ήταν που του ζήτησε να βρει πληρωμένους δολοφόνους για να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook