Σε ετοιμότητα τα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών από και προς την Κρήτη

Τελευταία ενημέρωση 8:45

Δυστυχώς  οι θυελλώδεις άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν και τα ξημερώματα της Τρίτης στο βόρειο Κρητικό πέλαγος και στο νότιο Αιγαίο, οδήγησαν σε νέα παράταση της απαγόρευσης απόπλου των πλοίων από και προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα Κεντρικά Λιμεναρχεία Χανίων και Ηρακλείου το νέο «απαγορευτικό» έχει ισχύ μέχρι τις 12 το μεσημέρι, εκτός και εάν υπάρξει γρήγορη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και εκδοθεί νέο έκτακτο δελτίο.

Στο μεταξύ τα επιβατηγά οχηματαγωγά  πλοία των  ΑΝΕΚ και Μινωικών που βρίσκονται στα λιμάνια Σούδας, Ηρακλείου και Πειραιά παραμένουν σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες αναμένεται περίπου στις 10:00  έκτακτο δελτίο με το οποίο θα αρθεί η απαγόρευση απόπλου και τα πλοία θα αποπλεύσουν άμεσα προκειμένου επιβάτες και πληρώματα να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους στους προορισμούς τους.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν γνωστοποιήσει πως σε περίπτωση άρσης της απαγόρευσης απόπλου νωρίς το πρωί της Τρίτης θα έκαναν ημερήσια δρομολόγια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook