Την σκληρή δουλειά και τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς είδαν να αναγνωρίζονται οι αριστεύσαντες φοιτητές ιατρικής από τα Χανιά που βραβεύτηκαν από το Χαζίρειο Πολιτιστικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Αγ. Μαρίνα. 

Οι  νέοι επιστήμονες πέρα από την ηθική ικανοποίηση που αισθάνθηκαν παρέλαβαν από το Ίδρυμα και  χρηματικό ποσό, προκειμένου να βοηθηθούν στη συνέχιση των σπουδών τους.

Την όμορφη τελετή απονομής χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός  και Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Νικολάου Χαζίρη, συγχαίροντας τους νέους επιστήμονες ευχόμενος να συνεχίσουν με τις σπουδές τους το δύσκολο και ευλογημένο έργο του ιατρού.
 
Ο εφημέριος της Αγίας Μαρίνας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και  Αντιπρόεδρος του Χαζίρειου Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Μαρίνας  Πρωτ. Γιώργος Περάκης μίλησε και εκείνος με συγκίνηση για την εκδήλωση και τη σημασία που έχει να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των νέων ανθρώπων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χρύσανθος Τσαχάκης από την Πατριαρχική Μονή Γωνιάς Κολυμβαρίου, ο οποίος ομίλησε με την ειδικότητα του ιατρού με επιστημονική σαφήνεια για την πάθηση του ζαχαρώδους διαβήτη.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης οι φοιτητές από την Αγία Μαρίνα που πέρασαν σε κάποια σχολή κατά το ακαδημαϊκό έτος  2019.
 
Να σημειωθεί τέλος ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της 6ης Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Πλατανιά Πρωτ. Δημήτριος Παρασκάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας  Αγίου Φανουρίου Κ. Γαλατά Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης,  πλήθος κόσμου και  εκπρόσωποι τοπικών αρχών, επιστημόνων και φορέων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά ο π. Γεώργιος και ο κ. Μιχαήλ Φράρος παίζοντας παραδοσιακά Κρητικά τραγούδια ενώ χόρεψαν με λεβεντιά και χάρη τα μικρά παιδιά του χορευτικού ομίλου Χανίων ”ο Ψηλορείτης”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook