Τι ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης για τα έργα στο νησί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων – Δείτε φωτο και βίντεο

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ξεκίνησε το 2020 για την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Παρουσία – όπως κάθε χρόνο – του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων και αρχών, στην εκδήλωση ήταν διάχυτη η αισιοδοξία πως η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.

Τον αγιασμό της αγιοβασιλόπιτας τέλεσε ο Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένων των Μητροπολιτών Κυδωνίας & Αποκορώνου Δαμασκηνού, Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιου και του Επισκόπου Ευμενείας  Μάξιμου.

Ο Θεοφιλέστατος κ.κ. Δαμασκηνός μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου για ένα έτος αγάπης. Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για όσα έπραξε το 2019 και τον κάλεσε να κάνει πράξη όσα έχει υποσχεθεί το 2020.

Από την πλευρά του ο κ.Αρναουτάκης έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που έχουν γίνει, έχουν ξεκινήσει , έχουν προγραμματισθεί καθώς και σε αυτά που πρέπει να γίνουν στο νησί.

Μάλιστα και σε ότι αφορά στον Βόρειο Οδικό Άξονα ανακοίνωσε πως εντός του Ιανουαρίου θα έρθει στην Κρήτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να κάνει ανακοινώσεις για την υλοποίηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στά επίσης  μεγάλα περιβαλλοντικά εργα που είναι ο Περιφερειακος σχεδιασμού για τη διαχείριση των Στερεών και των Υγρών Αποβλήτων, ειπε οτι,πολλα εργα εχουν γίνει,εχουν  δημοπρατηθεί ενω το όλο θέμα θα εχει κλείσει μέσα στην ερχόμενη τριετία και με χρηματοδότηση 100%.Μαλιστα ο κ Αρναουτακης υπενθύμισε οτι ειχε γίνει σπουδαια προετοιμαςια,δουλειά σε τεχνοκρατικό επιπέδου και αναφέρθηκε στήν συμβολή  της   αείμνηστης Αντιπεριφερειάρχου Βιργινίας Μανασακη αλλα και του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.

Ο Περιφερειάρχης επίσης αναφερόμενος στήν οδική  ασφάλεια,είπε οτι,αποτελεί συνεχώς πρωτεραιότητα για την Περιφέρεια και οτι  “μια σειρά έργων στο επαρχιακό δίκτυο υπογράφουμε τον επόμενο Μάρτιο”.Ενός έργου, 35 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αφορά 452 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο,ενω αναφέρθηκε και σε άλλες παρεμβάσεις εργων στο νηςι,οπως και κοινωνικές υποδομες.Παραλληλα,πρόσθεσε οτι “ξεκινά μια νέα τετραετία, με μια νέα δυναμική, με πολλή δουλειά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια από πλευράς ολοκλήρωσης μελετών”.Ο κ Αρναουτάκης επισήμανε οτι “Ενωμένοι όλοι θα καταφέρουμε πολλα προς όφελος του νησιού μας”και ζήτησε στήν συνεργασία του παριστάμενους βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη,της Εκκλησίας αλλα καί των άλλων θεσμικών εκπροσώπων.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως αυτή την τετραετία θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη χρηματοδότηση έργων στο νησί.

Νωρίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής ευχήθηκε μια καλή χρονιά με μεγαλύτερη απόδοση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και αυτός ανέφερε πως στο τέλος του 2020 ο απολογισμός θα είναι καλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια.

Το τυχερό φλουρί βρήκε η κα Μαρία Φουρναράκη, Δικηγόρος Νομική Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook