Τα δίδυμα κορίτσια από την Ελβετία που αγνοούνται από τις 30 Ιανουαρίου «ήταν στο καράβι» για την Κορσική μαζί με τον πατέρα τους, ο οποίος αργότερα αυτοκτόνησε, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, επικαλούμενος τρεις αυτόπτες μάρτυρες.

 «Δυστυχώς θεωρείται πολύ πιθανό η κατάληξη να είναι άσχημη, παρόλο που όλα είναι ακόμη πιθανά καθώς δεν έχουμε βρει τα πτώματα των κοριτσιών τώρα που σας μιλάω» δήλωσε ο εισαγγελέας Ζακ Νταλέ, σε συνέντευξη Τύπου από το δικαστικό μέγαρο της Μασσαλίας.

Δύο επιβάτες καθώς και μία γυναίκα που βρισκόταν στη διπλανή καμπίνα από τον Ματίας Σεπ και τις δύο κόρες του, Αλίσια και Λίβια 6 ετών, είναι οι μάρτυρες τους οποίους επικαλείται η εισαγγελία.

Στη συνέχεια οι ερευνητές χάνουν τα ίχνη των κοριτσιών, παρόλο που ένας μάρτυρας, «ένας ηλικιωμένος άνδρας» από το Προπριάνο, δήλωσε ότι «είδε από μακριά να κατεβαίνουν με τα πόδια ένας άνδρας και δύο κορίτσια», χωρίς όμως να είναι σε θέση να τα αναγνωρίσει.

«Μετά από αυτό δεν τον ξαναβλέπουμε (τον Ματίας Σεπ) μαζί με τα παιδιά του, υποθέτουμε ότι κατέβηκε στο Προπριάνο χωρίς όμως να είμαστε βέβαιοι καθώς το πλοίο συνέχιζε μέχρι τη Σαρδηνία», πρόσθεσε ο Νταλέ.

«Μεταξύ της άφιξης τους στο Προπριάνο την 1η Φεβρουαρίου και την αυτοκτονία του στις 3 Φεβρουαρίου δεν υπάρχουν μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν την παρουσία των κοριτσιών μαζί του», επεσήμανε ο Νταλέ.

Ο Ματίας Σεπ αυτοκτόνησε πέφτοντας στις 3 Φεβρουαρίου στις γραμμές του τρένου στον σταθμό στην Τσερινιόλα, στη νότια Ιταλία.

«Υπάρχουν πολλές εικασίες, η πιο θλιβερή και η τραγική από αυτές είναι ότι έδωσε τέλος στη ζωή των κοριτσιών, ότι τις σκότωσε, είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τη Μασσαλία προς το Προπριάνο, είτε στη συνέχεια», δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Μπορεί να τις έδωσε να τις φυλάξει κάποιος τρίτος κάτι που τώρα, 11 ημέρες μετά, θα ήταν απροσδόκητο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας: «Παρόλα αυτά υπάρχει ένα ανησυχητικό γεγονός, ότι έστειλε με το ταχυδρομείο στη γυναίκα του τα χρήματα που είχε σηκώσει στη Μασσαλία».

«Δεν έχουμε βρει ίχνη των κοριτσιών κοντά στο όχημα που (ο Σεπ) εγκατέλειψε κοντά στο σημείο όπου αυτοκτόνησε», υπογράμμισε ο Νταλέ, προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Κανείς δεν έχει δει τα δύο κορίτσια από τις 30 Ιανουαρίου.


ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook