Η απάντηση του Χαράλαμπου Κουκιανάκη απεναντι σε Σγουράκη και Καραγιαννάκη

Η δήμαρχος Αποκορώνου ανταπαντά στην κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να μην χαθεί ένα μεγάλο έργο άρδευσης του δήμου Αποκόρωνα ύψους 2,75 εκατομ. ευρώ, γι αυτό και διαφωνεί με την αντιπολίτευση δηλώνοντάς το με παρρησία καταλήγοντας δε, ότι επισημάνσεις περί «σοβαρής πειθαρχικής παράβασης καθήκοντος» δεν την πτοούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου Αποκορώνου:

  • Η διαχείριση των νερών των πηγών Αρμένων όπως αυτή ισχύει σήμερα δεν έχει προέλθει από παρθενογένεση. Υπεύθυνη γι’ αυτήν είναι και οι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης οι οποίοι την είχαν αποδεχθεί στο παρελθόν από τη θέση των Δημάρχων ή Δημοτικών Συμβούλων των τότε Καποδιστριακών Δήμων, γεγονός το οποίο παραδέχτηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι το έργο άρδευσης κεντρικού Αποκόρωνα είχε ξεκινήσει να μελετάται επί των ημερών του κυρίου Σγουράκη με μελετητή και με άδεια χρήσης νερού στον τότε ΟΑΔΥΚ νυν ΟΑΚ Α.Ε., σήμερα τι έχει αλλάξει;
  • Η παρούσα Δημοτική Αρχή ήδη από την προηγούμενη θητεία έχει εντάξει σε πολύ ανταγωνιστικά προγράμματα έργα τα οποία λύνουν οριστικά το πρόβλημα στις πηγές και στην λίμνη του Κουρνά σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έργο ύδρευσης Βάμου-Γεωργιούπολης που έχει ενταχθεί στο Φιλόδημο και σύντομα πρόκειται να αρχίσει η υλοποίησή του, προϋπολογισμοί 3.500.000 ευρώ.
  • Προφανώς η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι η διαχείριση των νερών των πηγών Αρμένων πρέπει να γίνει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ των συναρμόδιων φορέων, πράγμα που έχει αρχίσει με όλες τις παρατάξεις της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου. Στα πλαίσια άλλωστε αυτού του διαλόγου πέτυχε σημαντική μείωση της τιμής του νερού που λαμβάνει σήμερα ο Δήμος από το ΟΑΚ.
  • Η αδειοδότηση της χρήσης των νερών των πηγών Αρμένων και όλων των υδροληψιών που πέτυχε η Δημοτική Αρχή σε συνδυασμό με την απόλυτη και αποκλειστική διαχείριση των παραπάνω έργων ύδρευσης και άρδευσης καθιστά το Δήμο κυρίαρχο των νερών του. Επίσης εξασφαλίζει την ορθολογική διαχείριση των νερών των πηγών, σύμφωνα με τους όρους της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, όσον αφορά την περιβαλλοντική παροχή που θα αφήνεται σε αυτό.
  • Ασφαλώς και θα αποσταλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί αρνητικής γνωμοδότησης επί της ΜΠΕ των υδροληψιών ύδρευση του Δήμου από τις πηγές Αρμένων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο ως αυτόνομο και ανεξάρτητο όργανο θα αποφασίσει μαζί με την καθ’ ύλην αρμόδια για τα νερά στην Κρήτη Διεύθυνση Υδάτων για τα περαιτέρω. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει υποπέσει σε καμία παράβαση καθήκοντος, με σοβαρότητα προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου, έχει άποψη και βγαίνει δημοσίως με παρρησία και τη λέει και φυσικά διαφωνεί με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνονται με αντιπολιτευτικά κριτήρια και μέσα και οι επισημάνσεις περί «σοβαρής πειθαρχικής παράβασης καθήκοντος» δεν μας πτοούν.
  • Η αγωνία της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί το μεγάλο έργο άρδευσης κεντρικού Αποκόρωνα προϋπολογισμού 2.752.000 ευρώ  αλλά ούτε και να καταστούν μη νόνιμες οι υδροληψίες ύδρευσης του Δήμου από τις πήγες Αρμένων, με ότι αυτό συνεπάγεται με τις κυρώσεις που προβλέπονται από Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Επισημαίνω, ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το παραπάνω αναπτυξιακό έργο άρδευσης που η παρούσα δημοτική Αρχή ένταξε κατά την προηγούμενή της αυτοδιοικητική θητεία το οποίο τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο απένταξης με την απόφασή του Δ.Σ. και δεν θα επανέλθω με δημοσιεύματα επ΄ αυτού του θέματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook