Πολιτικά πρόσωπα, σύλλογοι και φορείς απέστειλαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θανάτου του Αντώνη Μπαλωμενάκη. 

Αναλυτικά:

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Αντώνη Μπαλωμενάκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη μου πληροφορήθηκα πως έφυγε από τη ζωή ο Χανιώτης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Στρατευμένος από τη νεαρή του ηλικία στην πολιτική και κοινωνική πορεία της Αριστεράς, εξελέγη βουλευτής Νομού Χανίων τον Σεπτέμβριο του 2015 και υπήρξε από τους βουλευτές που επέδειξαν αξιόλογη κοινοβουλευτική παρουσία. Ανέλαβε μάλιστα και υπεύθυνα καθήκοντα, εκλεγόμενος Πρόεδρος στις εξεταστικές επιτροπές που συγκρότησε η Ολομέλεια της Βουλής,  για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια». 

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του συντρόφου Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Ο σ. Αντώνης σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Υπήρξε μάχιμος δικηγόρος στη γενέτειρα του πόλη των Χανίων, ενώ, ως φοιτητής, γνώρισε τις διώξεις του καθεστώτος της χούντας καθώς ήταν ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού κινήματος. Εντάχθηκε στην Αριστερά από νεαρή ηλικία, πρώτα στο ΚΚΕ και κατόπιν στον Συνασπισμό της Αριστεράς και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξε δραστήριο μέλος της κοινωνίας των Χανίων και της Κρήτης με καίριες παρεμβάσεις, ήπιο και δημιουργικό πολιτικό λόγο. Διετέλεσε κατά περιόδους Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Νομού Χανίων. Το κοινοβουλευτικό του έργο ήταν εξαιρετικά πλούσιο και πολυποίκιλο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο σ. Μπαλωμενάκης διετέλεσε πρόεδρος των 2 Επιτροπών της Βουλής που διερεύνησαν τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ και των σκανδάλων στον χώρο της υγείας. 

Απευθύνουμε, στη σύζυγο του Μαρία και τα δύο τους παιδιά, και σε όλους τους οικείους του, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

O Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Αντώνης μας, δεν είναι πλέον μαζί μας. “Έφυγε” πρόωρα σήμερα το βράδυ ύστερα από σκληρή, αλλά άνιση μάχη.

Ο Αντώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Ήταν απόφοιτος του Α΄ Γυμνασίου Χανίων και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Νέος, ακόμα, εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα και συμμετείχε στους πολιτικούς αγώνες τού καιρού του. Κατά τα χρόνια των σπουδών του εκλέχτηκε γραμματέας της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αθήνας και μέλος της ΑντιΕΦΕΕ και της ΚΝΕ. Διώχθηκε από τη χούντα ως ενεργό μέλος τού αντιδικτατορικού κινήματος.

Επιστρέφοντας στα Χανιά εγγράφεται στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και γρήγορα ξεχώρισε για τις γνώσεις, το ήθος και την προσφορά του σε συνανθρώπους που είχαν ανάγκη. Ο Λαός των Χανίων, τιμώντας τον, τον εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο. Από το 1977 μέχρι το 1990 ήταν υποψήφιος βουλευτής Χανίων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αρχικά με το ΚΚΕ και στη συνέχεια με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Στέλεχος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης, ήταν παρών σε όλους τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, πρόοδο και αλληλεγγύη. Η πραότητα του χαρακτήρα, το ήθος και η καλοσύνη του ενέπνεαν σε συντρόφους και πολιτικούς αντιπάλους την αγάπη και τον σεβασμό. Τιμήθηκε από τον Χανιώτικο Λαό, ως βουλευτής αυτή την φορά, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Διετέλεσε πρόεδρος των δύο Επιτροπών της Βουλής που διερεύνησαν τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ και των σκανδάλων στον χώρο της υγείας. Με τόλμη και συνέπεια στις αρχές του έφερε σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Ως βουλευτής πάντα ήταν κοντά στους συμπολίτες του και τους βοηθούσε με κάθε τρόπο, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς ταμπέλες και σημάνσεις, χωρίς ανταπόδοση.

Αντώνη, το χαμόγελό σου θα φωλιάζει στη σκέψη μας, το ήθος σου στη ψυχή μας. Παρακαταθήκη πολύτιμη, οι αγώνες σου‧θεμέλιο για τους αγώνες μας.

Καλό ταξίδι Σύντροφε.

Βασίλης Διγαλάκης, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Εκφράζω την ειλικρινή μου θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του χανιώτη δικηγόρου και πρώην βουλευτή, Αντώνη Μπαλωμενάκη. Η πολιτική του πορεία υπήρξε συνεπής και υπηρέτησε τις ιδέες του με εντιμότητα και μαχητικότητα. Εύχομαι καλή δύναμη στους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη για το θάνατο του Αντώνη Μπαλωμενάκη

Στην είδηση του θανάτου του πρώην Βουλευτή Χανίων,  κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη συνυπηρετήσαμε την περίοδο 2015 – 2019 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν ευπρεπή πολιτικό, συνεπή διαχρονικά στις ιδέες του και διεκδικητικό για τον τόπο του, τα Χανιά. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Αλ. Τσίπρας: Ανεκτίμητη η συμβολή του Αντώνη Μπαλωμενάκη στην υπόθεση της δημοκρατίας

“Από την κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μέχρι τους αγώνες του λαού μας κατά της λιτότητας και τις μάχες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, ως φοιτητής, μαχόμενος νομικός, και βουλευτής, είχε τη δική του ανεκτίμητη συμβολή στην υπόθεση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στον τόπο μας.

Σεμνός, ήρεμος, αποφασιστικός, εξαίρετος επιστήμονας, αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

Θα τον θυμόμαστε με απέραντο σεβασμό και πολλή αγάπη. Στην οικογένεια και στους φίλους του, θερμά συλλυπητήρια.”

Δήλωση του τέως Προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση για την απώλεια του Αντώνη Μπαλωμενάκη

Ο φίλος και σύντροφος Αντώνης έφυγε σήμερα από κοντά μας. Είχε πολλά να δώσει στην οικογένεια του, στην υπόθεση της Αριστεράς και στην πολιτική ζωή του τόπου, για αρκετά χρόνια ακόμα. Από μικρός και χωρίς ποτέ να διακόψει τη προσφορά του ήταν και έμεινε όρθιος στις επάλξεις του αγώνα. Ως βουλευτής άφησε το διακριτό του αποτύπωμα μέσα στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης τόσο με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και την πολιτική αλλά και επαγγελματική του επάρκεια, όσο και με το αδιαμφισβήτητο ήθος του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε. Συλλυπούμαι από καρδιάς την οικογένειά του για τον αδόκητο χαμό του.

Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Αντώνη Μπαλωμενάκη.Ήμασταν σε διαφορετικές πτέρυγες αλλά ουδέποτε παρασύρθηκε σε όξυνση και περιττές αντιπαλότητες.Κέρδισε με την παρουσία του στη Βουλή τον σεβασμό όλων των βουλευτών.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός

Η Αριστερά των σεμνών αγωνιστών, των ήπιων αλλά αποφασισμένων ανθρώπων, της συντροφικότητας, της ευαισθησίας και του ήθους, είναι πολύ φτωχότερη. Θρηνούμε πραγματικά.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για τον Αντώνη Μπαλωμενάκη Ο αναπάντεχος χαμός του συντρόφου μας, δάσκαλου, αδερφού, Αντώνη Μπαλωμενάκη, μας γεμίζει θλίψη και πόνο. Ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο, γίγαντας ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας. Αντώνη, σε ευχαριστούμε για όλα. Καλό σου ταξίδι. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο πολιτικός Χάρης Μαμουλάκης

Μόνο θλίψη δημιουργεί η είδηση του θανάτου του συντρόφου Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Του νομικού, του οικογενειάρχη, του πολιτικού, του ανθρώπου που ως αγνός ιδεολόγος και στρατιώτης της αριστεράς, έδωσε πολλές μάχες στη ζωή του για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Η δε κοινοβουλευτική του παρουσία, όπως και αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, χαρακτηρίστηκε από τον μεστό του λόγο, τον αξιοθαύμαστο ζήλο με τον οποίο ανταποκρινόταν στα καθήκοντά του και την προσήλωσή του στο να επιτευχθούν τα ιδανικότερα αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας μας. Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ο δικηγορικός σύλλογος Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με το Άγγελμα του θανάτου του συναδέλφου Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, έγκριτου μέλους της κοινωνίας και πρώην Βουλευτή Χανίων, Αντώνιο Μπαλωμενάκη, συνελθών εκτάκτως, σήμερα στις 03/01/2020 αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να παρασταθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  • Να εκφωνήσει επικήδειο, το μέλος  του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης.
  • Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων

Το Ε.Κ.Χ. εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό ενός αγωνιστή  της Δημοκρατίας, ενός προοδευτικού ανθρώπου, ενός συμπολίτη μας που ήξερε να δίνει τη βοήθεια του και να είναι αλληλέγγυος σε όποιον τη χρειαζόταν.

Ο  ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ είχε διατελέσει βουλευτής, και κατά περιόδους Δημοτικός σύμβουλος Χανίων και μέλος του Δικηγορικού συλλόγου   Χανίων.

Πάντα δούλευε και λειτουργούσε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Ακόμη και σαν δικηγόρος  ήταν δίπλα και βοηθούσε όποιον συμπολίτη μας είχε ανάγκη.

Εκφράζουμε προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και την ανθρώπινη συμπαράσταση μας.

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Με θλίψη μας γέμισε η είδηση για την απώλεια του συντρόφου μας, Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Υπήρξε ένας ανιδιοτελής, συνεπής αγωνιστής της αριστεράς, με ήθος και ακεραιότητα. Έδωσε το παρόν στην πρώτη γραμμή σε όλους τους αγώνες, για μια πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Καλό σου ταξίδι Αντώνη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους οικείους του.

Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο απρόσμενο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του πρώην Βουλευτή Χανίων Αντώνη Μπαλωμενάκη, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και αναφέρει σχετικά: “Ο εκλιπών ήταν ένας πολιτικός της προσφοράς, μάχιμος αγωνιστής της Δημοκρατίας, ενεργό μέλος της κοινωνίας των Χανίων, απ’ όποιο μετερίζι κι αν υπηρετούσε. Κατάφερε , μέσα από τη δημιουργική του πορεία, την ποιότητα του χαρακτήρα του, τον ήπιο και πολιτισμένο λόγο του να χαίρει της εκτίμησης και της αποδοχής και του σεβασμού φίλων και αντιπάλων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια του και τους οικείους του.”

Πρωτοβουλία Πολιτών Αυτοδιοίκησης Χανίων

“H πόλη, οι συλλογικότητες, η Αριστερά, οι φίλοι και η οικογένεια του Αντώνη Μπαλωμενάκη χάσαμε έναν πολίτη και σύντροφο ξεχωριστό. Έναν αγωνιστή που επέμενε σε όλους τους δύσκολους καιρούς που είχε ζήσει να προτάσσει το «εμείς» και τον άνθρωπο. Με αυταπάρνηση δόθηκε στο όραμα της κοινωνικής προόδου με δημοκρατία και ελευθερία σε όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του. Γι’ αυτό είναι πολλά τα κοινωνικά και πολιτικά πεδία που θα υπογραμμίζεται η απουσία του αλλά και που θα συναντάμε τις παρακαταθήκες του. Πάντα ένας από εμάς, πάντα παρών, πάντα αγωνιζόμενος. Η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος τον αποχαιρετά με το παράδειγμα και το έργο του ψηλά στη μνήμη και στη δράση μας.”

Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης

“Εκφράζω την ειλικρινή μου θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Χανιώτη δικηγόρου και πρ. βουλευτή Αντώνη Μπαλωμενάκη. Με το ήθος του και την πορεία της ζωής του, με την αντιδικτατορική του δράση, την επαγγελματική του καταξίωση, την ενεργό ενασχόλησή του για δεκαετίες με τα κοινά, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων.

Μεταξύ άλλων, θήτευσε ως δημοτικός σύμβουλος Χανίων ενώ τα τελευταία χρόνια ως βουλευτής ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα με συναινετική διάθεση και πολιτικό πολιτισμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.”

Ευαγγελία Κουρουπάκη

“Με σεβασμό και θλίψη αποχαιρετώ τον Αντώνη Μπαλωμενάκη, με τον οποίο συνυπήρξαμε στην πολιτική σκηνή των Χανίων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά με πλήρη συναντίληψη σε θέματα προσφοράς, εντιμότητας και αξιοπρέπειας.
Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.
“Καλοστραθιά” Αντώνη”

ΝΟΔΕ Χανίων

Τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη, εκφράζουν με δήλωσή ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Γιώργος Μαρκουλάκης, καθώς και τα μέλη της.

Ο κ. Μαρκουλάκης αναφέρει:

“O Αντώνης Μπαλωμενάκης από νεαρή ηλικία υπηρέτησε την πολιτική και κοινωνική πορεία της Αριστεράς, εξελέγη βουλευτής Νομού Χανίων τον Σεπτέμβριο του 2015 και υπήρξε από τους βουλευτές με το ήθος του είχε τη δική του ανεκτίμητη συμβολή στην υπόθεση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στον τόπο μας”

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του, εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια.”

ΟΕΒΕΝΧ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος  πρώην βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη .

Μια ξεχωριστή προσωπικότητα που πρωταγωνίστησε ενεργά στην πολιτική και νομική  ιστορία του τόπου μας , Κερδίζοντας επάξια  με την παρουσία του και το ήθος του  στη Βουλή τον σεβασμό όλων των συναδέλφων του βουλευτών.

Ο Θεός ας τον αναπαύσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook