Στην μεγάλη νίκη της πρεμιέρας επί του Ισραήλ φαίνεται ότι είχαν μείνει οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Παίδων, που ηττήθηκαν για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, και στο πλαίσιο του 13ου ομίλου, με 1-0 από την Ισλανδία.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 48’ Τορστέινσον. Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται μόνο νίκη την Δευτέρα (17/10) με αντίπαλο την Ελβετία ώστε να προκριθεί στην elite round της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το Ισραήλ επικράτησε 3-2 της Ελβετίας.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: Βλάχος, Φούντας-Ο. Όμαρσον

Ελλάδα: Στρέζος, Ναυπλιώτης, Σωτηράκος, Βλάχος, Παπαδόπουλος (48΄ Μεταξούλης), Φούντας, Βέργος, Μήλιος (63΄ Ταουσιάνης), Πόποβιτς (73΄ Κοβάτσης), Μαρκάκης, Βούρος.

Ισλανδία: Χαφστέινσον, Άρναρσον, Τράουστασον, Ο. Όμαρσον, Χέρμανσον, Άσμουντσον, Σιγκούργιονσον, Πάλσον, Φινμπόγκασον (70΄ Μπίργκισον), Τορστέινσον (58΄ Ε. Όμαρσον), Μπέργκσον.

Παχατουρίδης: «Τα παιδιά είχαν μείνει στον αγώνα με το Ισραήλ»

Στο ότι δεν ήταν συγκεντρωμένοι οι παίκτες τους στον ματς με την Ισλανδία στάθηκε στις δηλώσεις του μετά την λήξη του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Παχατουρίδης: «Δυστυχώς το μυαλό των παιδιών είχε μείνει στον αγώνα με το Ισραήλ. Όμως, τα πράγματα στο ποδόσφαιρο δε λειτουργούν έτσι. Σήμερα δεν κάναμε καλή εμφάνιση. Παρόλα αυτά, οι αντίπαλοι δεν κατάφεραν να μας απειλήσουν. Η φάση του γκολ προήλθε από δικό μας λάθος στην άμυνα. Πλέον, μας μένει το τελευταίο ματς με την Ελβετία, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε την πορεία μας στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook