Νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Με λοίμωξη αναπνευστικού και αναπνευστική υποστήριξη νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Εμφραγμάτων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Λόγω του βεβαρημένου ιστορικού του σε καρδιολογικά προβλήματα, οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, αν και χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Σύμφωνα με την επιστήθια φίλη του και πρώην σύντροφό του Σοφία Βόσσου, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο και μίλησε, νωρίτερα το μεσημέρι, εκτός αέρα στη μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, η αρχική πληροφορία πως έχει πνευμονικό οίδημα δεν ισχύει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι οικείοι του είναι καθησυχαστικοί, ενώ η πληροφορία που δημοσιεύτηκε από αρκετά μέσα ενημέρωσης αρχικά δεν ήταν λάθος, καθώς λόγω του ιστορικού του, υπήρξε μια πρώτη εκτίμηση για έμφραγμα. Τα συμπτώματα έδειχναν αυτό. Ευτυχώς, όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κι ο λόγος που έχει αναπνευστική υποστήριξη ο ασθενής είναι η λοίμωξη του αναπνευστικού.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μία εβδομάδα, πέθανε έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο αδερφός του Θάνος Μικρούτσικος.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

«Ο κ. Ανδρέας Μικρούτσικος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σήμερα 4/1/2020 περί τις 06.30 στο ΤΕΠ του Ν. «Ιπποκράτειο» Αθήνας με εικόνα υπερτασικής αιχμής, οξέος πνευμονικού οιδήματος και συνοδό καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια για την οποία απαιτήθηκε διασωλήνωση και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Έκτοτε νοσηλεύεται στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, διασωληνωμένος υπό καταστολή, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μετά την πάροδο του 24ώρου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook