Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ερχόμενη Τρίτη θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί αύριο Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις επαφές που θα έχει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο πρωθυπουργός θα θέσει επί τάπητος τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και οι επενδύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ερχόμενη Τρίτη θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η Αθήνα περιμένει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να τηρήσει αποστάσεις από το τουρκολιβυκό μνημόνιο αλλά και την επιθετικότητα της Τουρκίας σε Κύπρο και Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του Open TV Σπύρο Μουρελάτο ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η τουρκική επιθετικότητα ενοχλεί και τις ΗΠΑ λόγω των συμφερόντων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στην εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας με την Αμερική καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει στον κ. Τραμπ την προοπτική αγοράς F-35 αλλά και τη συμπαραγωγή drones όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συγκυρίες. Επίσης θα τεθεί το ζήτημα της αναβάθμισης των F-16 αλλά και περαιτέρω αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. 

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβάλλει και το χαρτί των επενδύσεων. Αυτό θα σημάνει για την ελληνική κυβέρνηση μία ψήφο εμπιστοσύνης όσον αφορά την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά. Τέλος ο τέταρτος στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι οι συνέργειες ανάμεσα στις δύο χώρες σε τεχνολογίες αιχμής. Και αυτό διότι οι ΗΠΑ θεωρούνται πρωτοπόρες σε ζητήματα που αφορούν την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. 

Στο δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμήν του πρωθυπουργού ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με σημαντικές προσωπικότητες της αμερικανικής πολιτικής και οικονομικής σκηνής. 

Παράλληλα στο τετ α τετ που θα έχει με την νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ο πρωθυπουργός θα θέσει επί τάπητος τους μεσοπρόθεσμους στόχους της ελληνικής οικονομίας. Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ομογένειας στη Φλόριντα ενώ θα παραστεί και στην τελετή του αγιασμού των υδάτων τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook