Βροχές κυρίως στο Αιγαίο και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και χιόνια στα ορεινά και προς το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς και Θεσσαλίας, αναμένονται σήμερα Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, βροχές θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά στα νότια θα ενισχυθούν. Παράλληλα, από το πρωί βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στο Βόρειο Αιγαίο, στη Νότια Χαλκιδική και στη Θράκη, φαινόμενα τα οποία στη συνέχεια θα επεκταθούν στο Κεντρικό Αιγαίο, στην Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο ενώ προς το βράδυ θα επηρεάσουν και το Νότιο Αιγαίο. Από το μεσημέρι κι έπειτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, της Βόρειας Εύβοιας και της Κεντρικής και Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, και προς το βράδυ στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία έως το μεσημέρι και τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Ήπειρο από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 3, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 9, στη Θεσσαλία από 0 έως 9, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 13, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 13, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 6 έως 15 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 14. Στο Βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά η ελάχιστη Θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και κατά περιόδους έως 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βόρειοι 6 έως 8 και προς το βράδυ έως 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους 6 έως 8 και τοπικά στα δυτικά έως 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 7 έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική από το μεσημέρι αναμένονται βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook