Τις τελευταίες μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών η Έρρικα Μπρόγιερ, η οποία είχε γίνει γνωστή με αρκετές συμμετοχές σε ταινίες της Φίνος Φιλμ, με κορυφαία όλων την «Παριζιάνα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Η πρώτη σύζυγος του Κώστα Βουτσά βρισκόταν στην Εντατική, όπου έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς έπειτα από σειρά εξετάσεων διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η χορεύτρια και τραγουδίστρια είχε επιστρέψει στα καλλιτεχνικά δρώμενα πριν από λίγο καιρό, παίζοντας στη θεατρική μεταφορά της «Παριζιάνας», όμως στις 8 Δεκεμβρίου ο παραγωγός του μιούζικαλ, Μαυρίκιος Μαυρικίου είχε ανακοίνωσει ότι θα απουσίαζε από τη θέση της.

Το ξεκίνημα και το ντουέτο με την αδερφή της Μαργαρίτα
Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε το 1942. Πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), όμως η Έρρικα όπως και η αδερφή της Μαργαρίτα κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους που ήταν από την Αυστρία γιατί ακουγόταν πιο καλά καλλιτεχνικά. Η Έρρικα και η Μαργαρίτα Μπρόγιερ έπαιξαν και τραγούδησαν σε 21 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Έγραψαν τη δική τους ιστορία στο μουσικό θέατρο και ηχογράφησαν τραγούδια όλων των κορυφαίων συνθετών, από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίμη Πλέσσα έως τον Γιώργο Μουζάκη και τον Κώστα Κλάββα.

Ξεκίνησαν ερασιτεχνικά, να τραγουδούν σε αμερικανικό κλαμπ στη Γλυφάδα, ακριβώς απέναντι από τα Αστέρια. Λίγο αργότερα ο διευθυντής των Αστεριών, υπέγραψε συμβόλαιο μαζί τους, γοητευμένος από τη σκηνική παρουσία τους. Το επόμενο βήμα τους, τις έφερε δίπλα στον Γιάννη Βογιατζή, μεγάλο σταρ της εποχής, στον οποίο έκαναν φωνητικά. Τα κορίτσια γοήτευσαν το κοινό αλλά και τους celebrities της εποχής, που διασκέδαζαν στα Αστέρια. Ο Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Νουρέγιεφ αλλά και ο Κένεντι μαζί με τη Τζάκι διασκέδασαν με τις ερμηνείες τους. Μάλιστα στην κινηματογραφική επιθεώρηση «Η Αθήνα τη νύχτα» του Κλέαρχου Κονιτσιώτη υπάρχει αυθεντικό υλικό από τις εμφανίσεις του στα Αστέρια.

Η παρθενική τους εμφάνιση στο σινεμά ήταν με την ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου. Το 1962 πέρασαν τις πύλες της Φίνος Φιλμ και μαζί με τη Τζένη Βάνου τραγούδησαν στην ταινία «Ο Θόδωρος και το δίκανο» το τραγούδι των Γεράσιμου Λαβράνου και Ντίνου Δημόπουλου «Σου ΄στησα καρτέρι». Το 1963 πήραν μέρος για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση, στην επιθεώρηση «Κι εφέτος διασκεδάζουμε», στο θέατρο Βέμπο, όπου τις παρουσίασε στο κοινό η ίδια η Σοφία Βέμπο.

Θα ακολουθήσουν τα φιλμ: «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1963), «Δεσποινίς Διευθυντής» (1964 – τραγουδούν το περίφημο «Άγγελε του Παραδείσου»), «Τρία κορίτσια από την Αμέρικα» (1964), «Ο Ανήφορος» (1964) και «Τέντυ Μπόι αγάπη μου» (1965 – τραγουδούν το αγγλόφωνο «Little Kiss»). Το 1964 η Έρρικα κάνει τη πρώτη εμφάνιση της ως ηθοποιός στο φιλμ του Γρηγόρη Γρηγορίου «Τα 201 καναρίνια».

Ο έρωτας με την πρώτη ματιά κι ο γάμος με τον Κώστα Βουτσά
Η Έρρικα Μπρόγιερ παντρεύτηκε το 1965 τον Κώστα Βουτσά με τον οποίο απέκτησαν και μία κόρη, την Σάντρα. Ο γάμος τους όμως δεν κράτησε πολύ. Η Μαργαρίτα Μπρόγιερ είναι μητέρα της Κρίστυς Τσολακάκη και πεθερά του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ο Κώστας πάντοτε ήταν γυναικάς. Μόνος του μου είχε πει, όταν πια χωρίσαμε: «Έρρικα, αυτό με τα χρόνια επιδεινώνεται». Τουλάχιστον, ο Κώστας τα έλεγε. Άλλοι δεν τα λένε» έχει δηλώσει παλιότερα η Ερρικα Μπρόγιερ στην Espresso.

Μετά το διαζύγιο τους, ο Κώστας Βουτσάς παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, Θεανώ Παπασπύρου με την οποία απέκτησε μαζί δύο κόρες, την Θοδώρα και την Νικολέτα. Και η Έρρικα Μπρόγιερα παντρεύτηκε ξανά, τον Γιάννη Μαρινάκη, έναν άνθρωπο που όπως τονίζει σε συνέντευξή της στο Λοιπόν, ήταν πολύ διαφορετικός από τον Κώστα Βουτσά. Ο δεύτερoς σύζυγός της δεν είχε σχέση με το χώρο. Ήταν δημόσιος υπάλληλος, με καλή θέση και πολύ μορφωμένος. «Τον γνώρισα στα πενήντα. Ήμουν ακόμα πολύ όμορφη. Είχα και μια σχολή χορού και γυμναζόμουν κάθε μέρα. Δεν μπορέσαμε να μείνουμε πολλά χρόνια μαζί. Πέθανε…», είχε δηλώσει η ίδια.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της και στην ερώτηση αν θα παντρευόταν ξανά τον Κώστα Βουτσά, η Ερρικα Μπρόγιερ είχε απαντήσει: « Όχι όχι! Ξαναπαντρεύτηκα αργότερα έναν άνθρωπο, διαφορετικό στιλ από τον Κώστα», απάντησε. Και πρόσθεσε:  «Τον δεύτερο σύζυγό μου τον γνώρισα 50 ετών. Ήταν γλυκός, στοργικός, ανοιχτοχέρης, όμορφος, χαρούμενος, είχε πολλά προσόντα, τελείως άλλο στιλ από τον Κώστα. Αλλά, αν μου έλεγαν ποιον από τους δύο θα διάλεγα τώρα, θα διάλεγα τον Κώστα πάλι, όχι για να τον παντρευτώ, μόνο σαν σχέση. Μάλλον ο Κώστας ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ο Κώστας είναι πανέξυπνος κι αυτό είναι μεγάλη δουλειά. Η εξυπνάδα είναι το πρώτο και μετά είναι η ομορφιά για τον άντρα, αλλά και για τη γυναίκα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook