Στο λιμάνι του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή ρίψης του σταυρού για τον αγιασμό των υδάτων.

Χρόνια πολλά στους πολίτες και τους θεσμικούς εκπροσώπους της Κρήτης ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, συμμετέχοντας σήμερα στις εκδηλώσεις με αφορμή την  εορτή των Θεοφανίων, του Αγιασμού των υδάτων.

«Ο Αγιασμός των υδάτων, το Φως της Χριστιανοσύνης να φωτίζει την πορεία όλων μας και όλο τον κόσμο. Χρόνια πολλά σε όλους τους πολίτες, τους φορείς του νησιού, στους ναυτικούς μας», ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης παραβρέθηκε  στην  κατάδυση του Σταυρού στο Λιμάνι του Ηρακλείου μαζί με τους θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα ευχήθηκε Υγεία, πρόοδο, ενότητα, αλληλεγγύη και ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους και έδωσε συγχαρητήρια στους κολυμβητές που έπεσαν στα παγωμένα νερά να πιάσουν τον Σταυρό.

Στον αγιασμό των υδάτων παρέστη και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης  Αυγενάκης: «Τα Θεοφάνια αποτελούν μια εμβληματική γιορτή της Ορθοδοξίας με υψηλή θεολογική σημασία. Το πραγματικό μήνυμα αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του αιτήματος για κάθαρση και πνευματική αναγέννηση!

Ο φετινός εορτασμός των Φώτων να συμπίπτει με το φωτεινό ορόσημο και την απαρχή μιας νέας εποχής, ελπίδας και αισιοδοξίας, δημιουργίας και αναγέννησης σε όλους τους τομείς. Χρόνια Πολλά!» 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook