Απίστευτη ταλαιπωρία για τους λιγοστούς κατοίκους των Αντικυθήρων.

Μια ταλαιπωρία που δεν έχει προηγούμενο βιώνουν οι λιγοστοί κάτοικοι (σύνολο 25 οι μόνιμοι) των Αντικυθήρων που λόγω σοβαρής βλάβης δεν υπάρχει ρεύμα σε όλο το νησί που στην  κυριολεξία έχει βυθιστεί στο σκοτάδι! Μάλιστα, η βλάβη δεν είναι μία αλλά πολλές και σε πολλά σημεία που βρίσκονται υποσταθμοί της ΔΕΗ.

Το χειρότερο είναι ότι από τους 25 μόνιμους κατοίκους, η πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι, τη δεδομένη στιγμή, βιώνουν "εφιαλτικές" στιγμές αφού δεν έχουν ρεύμα ούτε για να ζεσταθούν, ούτε για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα Αντικύθηρα υπάγονται στη ΔΕΔΔΗΕ Χανίων που με τη σειρά της υπάγεται στη ΔΕΔΔΗΕ (Περιφερειακών Νήσων). Συνεπώς, τη δεδομένη στιγμή αναμένεται συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ από τα Χανιά για να φτιάξει τη βλάβη, το οποίο όμως δεν γίνεται να φτάσει στο νησί, αφού υπάρχει απαγορευτικό απόπλου που δεν επιτρέπει στο πλοίο της γραμμής να ταξιδέψει!

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων Γιώργος Χαρχαλάκης, "λόγω του καιρού είναι πολύ πιθανό να μείνουμε μία εβδομάδα τουλάχιστον χωρίς ρεύμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είμαστε καταδικασμένοι να βιώνουμε την ίδια ιστορία, όταν έχουμε βλάβες στο δίκτυο ρεύματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νησί έχουμε έναν μήνα, κατά μεσο όρο διακοπή ρεύματος, σπαστά, σε διάφορες περιόδους!". 

Όπως μας τόνισε ο κ. Χαραχαλάκης θα υπάρξει επιστολή διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να αναζητηθούν ευθύνες για αυτή τη συνεχιζόμενη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Μέχρι τότε αναμένεται το συνεργείο απο τα Χανιά και οι κάτοικοι προσεύχονται στην κυριολεξία, να φτιάξουν οι καιρικές συνθήκες και να ταξιδέψει το καράβι που θα μεταφέρει το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ.