Διαβάστε όσα ειπώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα των Χανίων με τη Δόξα Δράμας, στη συνέντευξη Τύπου.

Η τοποθέτηση του προπονητή της ΠΑΕ Χανιά, Αλέκου Βοσνιάδη, ήταν η εξής: «Καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Σίγουρα ήταν τεράστιο το πρόβλημα του καιρού, έπρεπε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του γηπέδου. Ευτυχήσαμε να βάλουμε δύο πολύ γρήγορα γκολ, το ένα σε σχέση με το άλλο, όχι στην αρχή του παιχνιδιού. Αυτό μας έδωσε ηρεμία για να πάμε στο ημίχρονο με το καθαρό αποτέλεσμα. Δυστυχώς στην πρώτη φάση, κι ενώ η εντολή μας ήταν να μην δεχτούμε σουτ, να μην κάνουμε πίσω βήματα, να πάμε να συναντήσουμε τους αντιπάλους για να μην τους δημιουργήσουμε χώρους να σουτάρουν με αυτό τον ευνοϊκό άνεμο που είχαν, δεχτήκαμε το γκολ και από εκεί και μετά το παιχνίδι πήγε πολύ στην πίεση. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα σε κάποια σημεία και σε κάποια χρονικά διαστήματα. Προς το τέλος του παιχνιδιού ηρεμήσαμε λίγο.

Το σημαντικό είναι ότι πήραμε το αποτέλεσμα. Οι βαθμοί είναι που μας λείπουν και μας έχουν δημιουργήσει λίγο παραπάνω άγχος. Χάσαμε αρκετούς βαθμούς στην αρχή. Νομίζω ότι παίρνοντας αποτελέσματα και πιο καλά θα διαχειριζόμαστε παιχνίδια τα οποία μας έρχονται και είμαστε μπροστά στο σκορ και πιστεύω θα έχουμε και καλύτερη απόδοση. Είναι πολύ σημαντικό όμως να έρχονται οι βαθμοί και το κυριότερο να αποκτούν οι παίκτες μεγαλύτερες προϋποθέσεις. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που ήρθαν και στήριξαν πραγματικά την ομάδα, εννοείται ότι θέλουμε περισσότερο κόσμο κοντά μας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και να ευχηθούμε και στη Δόξα Δράμας καλή συνέχεια. Μία πολύ καλή ομάδα, νεανική ομάδα, να βρει και αυτή τον δρόμο της και να πετύχει τον στόχο που έχει».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφών: «Εχουμε κάνει ήδη δύο. Εχει ανακοινωθεί μόνο του Γιάκου, είναι κι άλλος ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι πολύ κοντά και περιμένουμε να πέσουν οι υπογραφές. Αν κάνουμε τρίτη κίνηση αυτό θα εξαρτηθεί από κάποια αποχώρηση. Αν δηλαδή κάποια παιδιά φύγουν, εκεί θα δούμε αν κάνουμε ακόμα μία μεταγραφή, δε θα κάνουμε πολλές. Νομίζω και πέρυσι 2-3 είχαμε κάνει και είχε πάει πολύ καλά η κατάσταση. Πάλι πιστεύω τα παιδιά που θα έρθουν να μας δώσουν την ώθηση που μας έδωσαν και οι περσινοί και είχαμε μία καλή παρουσία στον δεύτερο γύρο.

Η περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη να πετύχεις τους καλούς παίκτες ελεύθερους, γι’ αυτό περιορίζονται λίγο τα πράγματα. Πιστεύω οι δύο κινήσεις που έχουμε κάνει να μας βοηθήσουν πολύ σαν ομάδα».

Ο τερματοφύλακας των Χανίων, που είχε την τιμητική του λόγω ονομαστικής εορτής, Φώτης Κουτζαβασίλης, δήλωσε τα εξής: «Καλή χρονιά με υγεία, γιατί αυτό είναι δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος.
Για το ματς, όταν παίζεις με μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η Δόξα Δράμας – είναι πολύ καλή ομάδα με αυτά τα παιδιά που έχει – και με αυτές τις καιρικές συνθήκες, νομίζω ότι μπαίνει πρώτα απ’ όλα στη μέση το κλισέ του ποιός θέλει περισσότερο το ματς. Το δείξαμε στην αρχή, το δείξαμε και στο τέλος παρότι μπήκαμε πολύ άσχημα στο δεύτερο ημίχρονο.
Αυτό είναι που έχει αλλάξει στη νοοτροπία μας και μπορούμε να διαχειριστούμε και τα στραβά μας πλέον. Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μας, αυτό που μας λείπει είναι η ψυχολογία των βαθμών, γιατί από ποδόσφαιρο νομίζω παίζουμε αρκετά καλά και δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.

Πρέπει δυστυχώς να αλλάξουμε την ψυχολογία μας, να μπούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να καταλάβουμε τι ομάδα έχουμε. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι στον δεύτερο γύρο θα είμαστε ακόμα καλύτεροι, έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό, δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτό. Πρώτα απ’ όλα να έχουμε υγεία και όλα θα πάνε καλά».

Ο προπονητής της Δόξας Δράμας, Κώστας Ανυφαντάκης, δήλωσε τα εξής: «Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο και πάνω απ’ όλα υγεία. Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο έκαναν ακόμα πιο δύσκολο οι καιρικές συνθήκες. Εμείς έπρεπε να ανταποκριθούμε σε τρία πράγματα, στο πώς θα παίξουμε με κόντρα άνεμο, πώς με υπέρ μας τον άνεμο και κατά πόσο θα είμαστε καλοί στις στατικές φάσεις, στις δεύτερες μπάλες και τις προσωπικές μονομαχίες. Στο πρώτο ημίχρονο και με κόντρα τον άνεμο είμαι αρκετά ευχαριστημένος από αυτό που παίζαμε. Αμυνθήκαμε στη μεσαία ζώνη, προσπαθήσαμε να κυκλοφορούμε συνέχεια μπάλα, ώστε να μην μπορέσουν τα Χανιά να απειλήσουν. Δυστυχώς όμως μέσα σε 20 δευτερόλεπτα – είναι κάτι που επαναλαμβάνεται – υπήρξαν δύο στιγμές αδράνειας και έλλειψη συγκέντρωσης και μας έφεραν πίσω με σκορ 2-0 στο ημίχρονο, το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν ήταν η εικόνα του παιχνιδιού. Παρά ταύτα στο δεύτερο ημίχρονο με το γρήγορο γκολ που μειώνουμε μπαίνουμε για τα καλά μέσα στο παιχνίδι. Από εκεί και μετά προσπαθήσαμε, είχαμε τις δικές μας στιγμές, αλλά δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και δυστυχώς το παιχνίδι τελείωσε έτσι. 

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την προσπάθεια των παιδιών και από την ποιότητα απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο και σε ένα δύσκολο γήπεδο με βάση τις καιρικές συνθήκες. Σαν αποτύπωση του παιχνιδιού η εκτίμησή μου είναι ότι δεν παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Καλή συνέχεια στα Χανιά και η Δόξα προχωράει…».

Για το αν αδικείται η Δόξα από τη βαθμολογική της θέση και συγκομιδή: «Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαμε πολύ πιο πολλούς βαθμούς. Η εικόνα μας στα περισσότερα παιχνίδια είναι ικανοποιητική. Δυστυχώς όμως πληρώνουμε πολλές στιγμές αδράνειας. Τα δικά μας λάθη κοστίζουν και δεχόμαστε γκολ. Οπως θεωρώ και σήμερα ότι ήταν ένα παιχνίδι το οποίο δεν έπρεπε να χάσουμε».

Ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας, Νίκος Σαμπανίδης, δήλωσε τα εξής: «Καλή χρονιά να ευχηθώ σε όλους και ευτυχισμένο το νέο έτος. Ηρθαμε εδώ να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ατυχήσαμε στο πρώτο ημίχρονο και δεχθήκαμε δύο πολύ γρήγορα γκολ. Είπαμε με τον προπονητή μας στο ημίχρονο να μπούμε και να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε από το παιχνίδι. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο που μας έφερε κοντά σε αυτό που θέλαμε. Από εκεί και πέρα είχαμε τις δικές μας στιγμές, προσπαθήσαμε, αλλά τα καταφέραμε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι στην Αρτα, όπου θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που είναι πολύτιμοι για εμάς και πάμε παρακάτω. Να ευχηθώ υγεία σε όλα τα παιδιά των Χανίων και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook