Αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ θα γίνουν οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «τα ραντεβού θα γίνουν άμεσα, πιθανό και την Παρασκευή». Ερωτηθείς αναφορικά με τη θεματολογία των συναντήσεων, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «όταν οι πολιτικοί αρχηγοί συνομιλούν οι δυο τους, όλα τα θέματα είναι φυσικό να θέλει ένας αρχηγός να τα θέσει και κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι του στις ΗΠΑ αλλά και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Στ. Πέτσας: Αυτός είναι ο στόχος της συνάντησης Μητσοτάκη με Τραμπ
Αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι στη συνάντηση να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας προκειμένου να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Αθήνα έχει καταφέρει να απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα και η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα την Τουρκία, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη σημερινή συνάντηση. Ανέφερε δε ότι η συνάντηση και η επιβεβαίωση ότι Ελλάδα και ΗΠΑ περνούν μια από τις καλύτερες περιόδους στις σχέσεις τους είναι ένα μήνυμα που θα πάρουν όλοι.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook