Τέθηκαν το σύνολο των προβλημάτων  με κυριότερο αυτό των κτιριακών εγκαταστάσεων των λιμενικών καταστημάτων.

Επ’ευκαιρία της αλλαγής προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 07 Ιανουαρίου 2020 συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΕΠΛΣ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ με το νέο πρόεδρο κ.Ζερβό Ιωάννη. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η προϊσταμένη υπηρεσιών ΛΤΝΧ κ.Μανιουδάκη Στυλιανή.

Στη συνάντηση εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας προς το νέο πρόεδρο για την ανάληψη των καθηκόντων του και δηλώσαμε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Ένα πόστο καίριας σημασίας για τις λιμενικές υποδομές του Νομού και για τη περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το ΛΤΝΧ, μεταξύ όλων των άλλων λιμένων του Νομού, είναι ο φορέας λειτουργίας του λιμένα Σούδας, που κατα κύριο λόγο φιλοξενεί τα κρουαζιερόπλοια τα οποία καταφτάνουν στο Νομό μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν από μέρους μας το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με κυριότερο αυτό των κτιριακών εγκαταστάσεων των λιμενικών καταστημάτων. Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παρεμβάσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στη Σούδα, το οποίο με το πέρας αυτών, θα στεγάσει το σύνολο των υπηρεσιών οι οποίες μέχρι τώρα μοιράζονται σε τρία κτίρια, σε Χανιά και Σούδα. Από μέρους μας τονίστηκε ότι αυτή η λύση θεωρείται ως λύση ανάγκης μιας και δεν ικανοποιεί παρά στο ελάχιστο τις απαιτήσεις μιας Κεντρικής Λιμενικής Αρχής και θα πρέπει κατόπιν συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο άμεσο μέλλον να κατασκευαστεί ένα σύγχρονων προδιαγραφών κτίριο που να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις επιπέδου Κεντρικού Λιμεναρχείου. Επίσης έγινε μια πρώτη συζήτηση για το ενδεχόμενο μεταφοράς του Λ/Σ Παλαιόχωρας εντός του λιμένα στο Τηγάνι, καθώς και η εξεύρεση λύσης για τη στέγαση του Λ/Σ Σφακίων. Όλα αυτά προϋποθέτουν τη συνεργασία όλων μας.

Ο πρόεδρος και η προϊσταμένη υπηρεσιών του ΛΤΝΧ, ως γνώστες των προβλημάτων που υπάρχουν, άκουσαν την επιχειρηματολογία μας με προσοχή δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στους τρόπους επίλυσης αυτών. Αξίζει να σημειωθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν για την αύξηση του επιστημονικού προσωπικού του ΛΤΝΧ ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, προσπάθεια η οποία μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Δε μπορεί ένας τέτοιος φορέας, απόρροια των μνημονιακών δεσμεύσεων, να λειτουργήσει με 14 άτομα προσωπικό και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό.

Η άμεση και θετική ανταπόκριση από μέρους του ΛΤΝΧ μας εξέπληξε ευχάριστα και μας γεμίζει κουράγιο, ως προς την επίλυση των προβλημάτων. Ευχόμαστε στο νέο πρόεδρο του ΛΤΝΧ κ.Ζερβό Ιωάννη καλή επιτυχία στη νέα του θέση, επιτυχία που πρέπει να θεωρείται δεδομένη μιας και από όποια θέση έχει βρεθεί, έχει παράξει έργο το οποίο δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Επίσης ευχόμαστε σε όλο το προσωπικό του ΛΤΝΧ καλη και δημιουργική χρονιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook