Ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με αντικείμενο επείγοντα ζητήματα του νομού. 

Ο Μ.Βολουδάκης έθεσε πρωτίστως το θέμα της καθυστέρησης της αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο από τις περυσινές νεροποντές. 

Ειδικότερη έμφαση έδωσε ο Μ.Βολουδάκης στις ζημιές στα Μεγάλα Χωράφια, όπου ο ΒΟΑΚ καθίσταται ακόμη περισσότερο επικίνδυνος λόγω του περιορισμού του πλάτους των ρευμάτων, αλλά και στο Μαυρομούστακο (Νωπήγεια). Για τα σημεία αυτά είναι ολοκληρωμένες οι μελέτες που ανέθεσε ο ΟΑΚ. Ο Υπουργός διερεύνησε με την υπηρεσία το ζήτημα και έδωσε εντολή να επισπευσθεί η διαδικασία της δημοπράτησης (Λόγω του ύψους της δαπάνης απαιτείται έγκριση Ελεγκτικού Συνεδρίου – τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα). 

Ο Μ.Βολουδάκης ζήτησε ενημέρωση και για το έργο της νέας γέφυρας του Κερίτη, για την οποία όπως έχει ήδη ανακοινωθεί επελέγη η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης λόγω του κατεπείγοντος. Έλαβε την απάντηση ότι η σχετική προγραμματική σύμβαση βρίσκεται ήδη για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

(Σημειώνεται ότι για τις άλλες ζημιές σε επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό δίκτυο αρμοδιότητα έχουν Περιφέρεια και Δήμοι).

Ο Μ.Βολουδάκης έθεσε εκ νέου στον Υπουργό το ζήτημα του νέου ραντάρ στο Αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης, στο οποίο η Fraport έχει υποχρέωση να επενδύσει. Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ξανά τη δέσμευση που είχε αναλάβει απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Μ.Βολουδάκη στη Βουλή, ότι το ζήτημα από πλευράς Υπουργείου θα έχει λυθεί πριν την έναρξη  της τουριστικής σεζόν.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της επαναφοράς στον ΟΑΚ των αρμοδιοτήτων επί του ΒΟΑΚ, τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε. Σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες – σε κάθε περίπτωση το ζήτημα θα έχει οριστικά λυθεί εντός του Ιανουαρίου.

Για όλα τα ανωτέρω ο Μ.Βολουδάκης θα επανέλθει εφόσον χρειασθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook