Ο δρόμος που συνδέει το χωριό με τα υπόλοιπα Χανιά κατεστράφη πέρυσι και ότι απέμεινε απλά συντηρείται για να μην είναι αποκλεισμένοι οι κάτοικοι

«Ουσιαστικά δεν υπάρχει δρόμος  για τα Σκορδαλού από τον Φεβρουάριο του 2019 και το μόνο που κάνουμε είναι προσωρινές διανοίξεις μέχρι να γίνει το μεγάλο τεχνικό έργο»

Η φράση αυτή του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη αποδίδει εύγλωττα την κατάσταση που βιώνουν κάτοικοι και επισκέπτες στο μικρό όμορφο χωριό στα ριζά των Λευκών Ορέων.

Ήταν στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2019 όταν η απίστευτη θεομηνία που προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε όλο το νομό, κατέστρεψε τελείως τον δρόμο που συνδέει τα Σκορδαλού με τον επαρχιακό δρόμο Φουρνέ – Λάκκοι – Ομαλός.

Οι φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr έδειχναν την εικόνα της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Ακολούθησαν μικρές παρεμβάσεις προκειμένου να μπορεί να κινούνται τα οχήματα στον συγκεκριμένο δρόμο και να μην είναι αποκλεισμένοι οι κάτοικοι.

Με αφορμή τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις το Flashnews.gr μετέβη και πάλι στα Σκορδαλού όπου διαπιστώθηκε πως ο δρόμος είχε υποστεί και πάλι ζημιές και σε κάποια σημεία η κίνηση οχημάτων ήταν και επικίνδυνη.

Όπως είπε ο κ. Μαλανδράκης στο Flashnews.gr, την Δευτέρα θα πάει μηχάνημα να καθαρίσει και πάλι τον υπάρχοντα δρόμο  καθώς έπρεπε να περιμένουν να «στεγνώσουν» τα χώματα.

«Ο δρόμος δεν είναι ασφαλής. Ουσιαστικά δεν υπάρχει δρόμος και χρειάζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου η κατασκευή νέου δρόμου» είπε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, χαρακτηρίζοντας  τον δρόμο στα Σκορδαλού ως ένα από τα πλέον δύσκολα σημεία σε ολόκληρο τον Δήμο.

Σε ότι αφορά στον σχεδιασμό του δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αυτή περιλαμβάνει  στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παρέμβαση «μεσαίου τύπου» έτσι ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια του δρόμου.

Όμως λύση θα δοθεί μόνο με την κατασκευή του μεγάλου τεχνικού έργου  για ουσιαστικά νέο δρόμο.

Η σχετική χρηματοδότηση (για την αντιμετώπιση των καταστροφών στον δήμο) δόθηκε τέλη Ιουλίου και στην συνέχεια ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες εγκρίσεων από το δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους δρόμους τέλη Σεπτεμβρίου.

Ήδη είναι σε εξέλιξη οι μελέτες που απαιτούνται που είναι γεωτεχνικές, γεωλογικές, υδραυλικές και σύμφωνα με τον κ.Μαλανδράκη, το έργο στον δρόμο του χωριού Σκορδαλού αναμένεται να ξεκινήσει το νωρίτερο στις αρχές του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook