Η πλούσια δράση του, περιελάμβανε παράνομη εκτροφή και αναπαραγωγή ζώων, κλοπές ζώων ενώ παρατηρήθηκαν και κρούσματα κλοπών των ζώων που ήδη είχε πουλήσει και στη συνέχεια μεταπουλούσε

Ο συγκεκριμένος εκτροφέας για επτά χρόνια είχε υπό την προστασία του αρκετά ζώα τα οποία ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και τα οποία κακοποιούσε. Το 2014 μετά από αλλεπάλληλες, καταγγελίες συνελήφθη ενώ τα ζώα απομακρύνθηκαν από το ”κολαστήριο”. 

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, τρία χρόνια για την κακοποίηση 25 σκύλων  κατ’ εξακολούθηση και τρία χρόνια για παράνομη εμπορία ζώων  και 15.000 χρηματικό πρόστιμο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Πρόεδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσας Μπομπολάκη:

“Μια σπουδαία απόφαση πήρε σήμερα το 3μελές Πλημμελειοδικείο Χανίων που θα αποτελέσει σταθμό και  νομολογία για πολλές τέτοιες υποθέσεις ανά την Ελλάδα.

Σε ποινή φυλάκισης 6 χρόνων , 3 χρόνια για την κακοποίηση 25 σκύλων  κατ εξακολούθηση και 3 χρόνια για παράνομη εμπορία ζώων  και 15.000 χρηματικό πρόστιμο με το σημαντικότερο  όλων ότι η απόφαση είναι χωρίς αναστολή ,κάτι που σπανίζει στα δικαστικά δεδομένα .

Ο καταδικασθείς διατηρούσε στην οικία του και αλλού σε χωριό του Αποκόρωνα σε τρισάθλιες συνθήκες  ζώα τα οποία , όπως ελεγθη και σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία πολλά τα έκλεβε από οικίες ανθρώπων , τα πουλούσε και στη συνέχεια τα ξανάκλεβε και τα ξανά πουλούσε ενώ ζευγάρωνε συνεχώς τα  άρρωστα  ζώα , κυρίως λυκόσκυλα και λαμπραντόρ και πουλούσε τα κουτάβια του  χωρίς εμβόλια και βεβαίως χωρίς άδεια εκτροφής .

Τα 25 ζώα , ένα εκ των οποίων πέθανε την επόμενη μέρα του αυτόφωρου ενώ άλλα γέρικα και άρρωστα  κατέληξαν αργότερα λόγω προχωρημένων ασθενειών και της χρόνιας κακουχίας τους , αφαιρέθηκαν επι τόπου με εισαγγελική εντολή και έχουν πλέον υιοθετηθεί .

Στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ζητήθηκε  η ποινή να είναι χωρίς αναστολή λόγω της ιδιαίτερης και χρόνιας παραβατικότητας του κατηγορούμενου όχι μόνο σε υποθέσεις ζώων αλλά και σε πολλές άλλες .

Να σημειώσουμε , ότι σήμερα εκδικαζόταν και άλλη υπόθεση παράνομης εμπορίας στα Χανιά με 7 κατηγορούμενους , η οποία μετά από αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων αναβλήθηκε για αργότερα .

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω και δημόσια της δικηγόρο μας κα Μαρία Παπαδάκη που με την επαγγελματική της επάρκεια και το “τσαγανό” της συνέβαλε τα μέγιστα μαζί και με τους μάρτυρες στο αποτέλεσμα αυτό .

Η παράνομη εμπορία ζώων στα Χανιά , στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα αποτελεί μια μάστιγα στην οποία οφείλεται σε αρκετό βαθμό και η ύπαρξη των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων σε όλη την χώρα”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook