Η Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στηρίζει την τήρηση του υπάρχοντος ωραρίου

Μετά και την ανακοίνωση του νέου ωραρίου που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, βάσει του οποίου καταργείται το σπαστό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων χωρίς ωστόσο να προστίθενται επιπλέον ώρες στη λειτουργία, η Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι αποφάσεις τέτοιων θεμάτων πρέπει να λαμβάνονται από γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου.

Επιπλέον, η Επιτροπή στηρίζει την τήρηση του υπάρχοντος ωραρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων:

“Συνάδελφοι ,συναδελφισες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι ,oι απαιτήσεις των πολυεθνικών και των μεγαλεμπορων βρίσκουν πρόθυμους  να κάνουν την «βρώμικη» δουλειά. Πρόκειται για το προεδρείο του Εμπορικού συλλόγου Χανίων που υποτίθεται ότι θέλει να εφαρμόσει ένα νέο προτεινόμενο ωράριο ,πιλοτικά,  (εδώ γελάνε και οι πέτρες!!).

Για ένα τόσο σοβαρό όμως θέμα  που είναι  το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων το προεδρείο(όχι όλο το διοικητικό συμβούλιο) κανόνισε με  διαδικασίες εξπρές να  προτείνει στους συναδέλφους μια αλλαγή ωραρίου κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγαλομαγαζων και των εμπορικών αλυσίδων. Σε τέτοια  θέματα όπως αλλαγή ωραρίου θα πρέπει να  παίρνονται αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις του συλλόγου .

Αλήθεια με ποια λογική προτείνετε αυτή η αλλαγή αφού τρία  από τα πέντε μέλη του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου (Μπαρμποπουλος ,Παπαδουλακης,Ζαχαρακης) δεν τηρούν κανένα προτεινόμενο ωράριο του συλλόγου  και εφαρμόζουν το απελευθερωμένο (9:00-21:00) εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα  δήλωσαν ευθαρσώς στη συνεδρίαση του  διοικητικού συμβούλιου της 9/1 ότι ούτε και αυτό το προτεινόμενο θα τηρήσουν.

 Σίγουρα δεν υπάρχει «αθωότητα» σε αυτές τις προτάσεις του προεδρείου  χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των συνάδελφων, αυτοαπασχολουμένων και των μικρών εμπόρων όπως είναι η ξεκούραση ,οικογένεια, τα παιδιά  τα σχολεία και οι  δραστηριότητες τους .

Είναι τουλάχιστον παράλογο να μην έχουν ρωτηθεί οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μας αν μπορούν να ακολουθήσουν τέτοιες αλλαγές.

Τέλος είναι απαράδεκτη η τακτική που ακολουθεί το προεδρείο του συλλόγου.  Δεν μπορεί να  βάζει δηλαδή δίπλα -δίπλα τα θέλω των πολυεθνικών και τις ανάγκες για επιβίωση ,στον άνισο αυτό αγώνα των συναδέλφων μας.  

Καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις που μεγαλώνουν τις αυταπάτες ότι με τέτοιες ενέργειες μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις πολυεθνικές και τους μεγάλους εμπόρους. Συνεχίζουμε να τηρούμε το ήδη υφιστάμενο ωράριο με τα τρία απογεύματα κλειστά (Δευτέρα ,Τετάρτη, Σάββατο) και καλούμε τους καταναλωτές να συνεχίσουν  στηρίζουν την μικρή τοπική επιχείρηση με το τρόπο που το κάνουν  όλα αυτά χρόνια  .

Παράλληλα έχουμε ξεκάθαρο, απαιτούμε και διεκδικούμε ,

α) ΕΘΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ για όλους με 42 ώρες την βδομάδα  και με τρία απογεύματα κλειστά β)Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

Συνάδελφε ,συναδελφισα ,η  Επιτροπή αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου  σας καλεί να αντιπαλέψουμε την άγρια και άνιση φορολογία, την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τη προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας ,και την πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων.

Για την Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Βουρλακης Νίκος ,Κανδιλιερακης Γιώργος ,Μπινια Ιωάννα ,Μπελωνη Πηγή, Ζωγραφακης Νίκος”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook