Βγαίνει απόφαση για το μοιραίο περιστατικό που συνέβη το 2015.

Συνεχίστηκε σήμερα στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων η δίκη για την υπόθεση θανάτου ενός 24χρονου εργαζόμενου συμβασιούχου στον δήμο Πλατανιά, που έχασε τη ζωή του το 2015 όταν το φορτηγό που οδηγούσε ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό στον Πάνω Πλατανιά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας πρώην αντιδήμαρχος, ένας υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας και ο τότε πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας πραγματογνώμονας που ορίστηκε από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη δεν υπάρχουν ίχνη ανατροπής, αλλά ο οδηγός έστρεψε ελαφρώς δεξιά. Λόγω του απόβαρου περίπου 8 τόνων και του βάρους του φορτηγού, επίσης 8 τόνων σε συνδυασμό με τη σαθρότητα και τη διάβρωση του εδάφους που υποχώρησε το όχημα κατακρυμνήσθηκε.

Επίσης το άκρο της ζώνης δεν ήταν δεμένο. Σε αυτό το σημείο οι δυο πλευρές κλήθηκαν να αποδείξουν στο δικαστήριο, “αν η ζώνη ηταν πλημμελώς βιδωμένη”, “αν δεν ήταν λειτουργική ή αν δεν την είχε βάλει ο οδηγός”.

Επίσης σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα το όχημα κινείτο με 20 χλμ και το εμπόδιο που ενδεχομένως τον οδήγησε να κινηθεί ελαφρώς δεξιά ήταν κλαδιά και φούντες στην άκρη του δρόμου και όχι κορμοί ή βραχίονες ελαιoδέντρων.

Η εξέταση των μαρτύρων ολοκληρώθηκε και η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook