Υπεγράφη η μελέτη για την ανάπλαση – αναστήλωση του Ι.Ν. Παναγίας Κεραλιμενιώτισσας.

Για τον Ι.Ν. της Παναγίας της Κεραλιμενιώτισσας και την υπογραφή της μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών και την αναστήλωσή του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτιστικού συλλόγου, τον εφημέριο, κατοίκων της περιοχής, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, του Δημάρχου Βιάννου κ. Μηνά Σταυρακάκη και  του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλου Μπαριτάκη.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, η προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, κας Συθιακάκη ανακοίνωσε την υπογραφή της μελέτης για τις εργασίες αποκατάστασης και την αναστήλωση του Ι.Ν.. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εισαγωγή του θέματος στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων τον Ιανουάριο, ώστε να υπάρξει η οριστική έγκριση και να μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Βαρδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη που αφορά ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του τόπου μας, καθώς ο ναός που χτίστηκε το 855 μεταξύ του χωριού Καλάμι και της Ψαρής Φοράδας έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον χρόνο. 

Ευχή όλων μας όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης, τον Αύγουστο να γιορτάσουμε την μεγάλη γιορτή της περιοχής μας (της Παναγίας) στην Κεραλιμενιώτισσα, με επουλωμένες πλήρως τις πληγές του Ιερού Ναού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook