Παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Κρήτης.

«Το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων, παγετού και άλλων έντονων καιρικών φαινομένων στην ΠΕ Ηρακλείου» βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΣΟΠΠ Π.Ε. Ηρακλείου που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης. Στη συνεδρίαση του οργάνου στη Περιφέρεια, συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, η επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Πλουμίδη, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, υπηρεσιών, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι μία προγραμματισμένη συνεδρίαση, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που πραγματικά τίμησαν με την παρουσία τους τη συνεδρίαση. Σκοπός της συνεδρίασης του οργάνου είναι η ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών, με σκοπό να θωρακίσουμε όσο γίνεται καλύτερα το νησί μας από τέτοιου είδους φαινόμενα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, τα οποία είναι απροσδιόριστα, ακραία, και σύντομα.  Στόχος όλων μας είναι η προστασία-θωράκιση της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος». 

Εξάλλου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης επισκέφθηκε τις περιοχές Ξηροπόταμος, Γιόφυρος, Χρυσοβαλάντου και Δρακουλιάρη, όπου έχουν γίνει καθαρισμοί-διανοίξεις στα ρέματα και η εικόνα που καταγράφηκε είναι θετική. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook