Δεν έφταναν οι ζημιές που προκάλεσε η τελευταία κακοκαιρία στην παραθαλάσσια περιοχή του Κουμ Καπί στα Χανιά, ήρθαν και οι ζημιές στο κεντρικό αντλιοστάσιο των λυμάτων της πόλης που βρίσκεται στην ανατολική άκρη της παραλίας εξ αιτίας των οποίων ποσότητες λυμάτων έπεσαν στην θάλασσα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων «το πρωί του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου 2020 υπερχείλισε το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων της πόλης των Χανίων στην περιοχή του  Κουμ Καπί. 

Από τις 23 Δεκεμβρίου 2019 είχαν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης του δεύτερου θαλάμου του αντλιοστασίου, οι οποίες διακόπηκαν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. 

Η Υπηρεσία μας εκτίμησε ότι οι αντλίες του ενός θαλάμου θα ήταν επαρκείς για την κάλυψη των αναγκών, με αποτέλεσμα το αντλιοστάσιο να λειτουργεί στο μισό της δυναμικότητάς του. 

Παρ’ όλα αυτά προέκυψε παράλληλα και βλάβη της εσχάρωσης του ενεργού θαλάμου, λόγω της παλαιότητάς της, με αποτέλεσμα λύματα, για μικρό χρονικό διάστημα το πρωί του Σαββάτου 11-01-2020, να καταλήξουν στη θάλασσα.

Οι επόμενες ημέρες θα μας δείξουν αν η υπερχείλιση των λυμάτων οφείλεται στον υπερβολικό όγκο ομβρίων υδάτων ή σε θαλασσινό νερό που μπήκε στο δίκτυο λόγω της έντονης κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Μετά την ενημέρωσή μας, άμεση ήταν η παρέμβαση καθαρισμού των εσχαρώσεων από προσωπικό της επιχείρησης και το ζήτημα το παρακολουθούμε συνεχώς.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη,  ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί τις εργασίες επιδιόρθωσης της εσχάρωσης στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο. Επίσης, συνεχίζονται από τον ανάδοχο οι εργασίες συντήρησης του δεύτερου θαλάμου, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν σε περίπου δέκα ημέρες.

Το δεύτερο πρόβλημα που προέκυψε παράλληλα στις 3 το απόγευμα της Κυριακής, για το οποίο η υπηρεσία ενημερώθηκε από το Λιμεναρχείο, ήταν η έμφραξη του δικτύου ακαθάρτων στη συμβολή των οδών Άλμπερτ και Πολυχρονίδη. Η έμφραξη του δικτύου είχε ως αποτέλεσμα τη διοχέτευση λυμάτων στον τοπικό αγωγό ομβρίων που καταλήγει στη θαλάσσια περιοχή του Κουμ Καπί. Άμεση ήταν η επέμβαση του αποφρακτικού οχήματος της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, οπότε και η βλάβη αποκαταστάθηκε πλήρως.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν τηλέφωνα άμεσης επικοινωνίας με τη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, για την γνωστοποίηση προβλημάτων σχετικά με την ύδρευση και την αποχέτευση, όπως:

ΒΛΑΒΕΣ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ: 28210 36250 & 36251 (εργάσιμες ημέρες 07:00-15:00)  
και 28210 44444  (απόγευμα, βράδυ, αργίες)
ΒΛΑΒΕΣ  ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: 28210 36225 (εργάσιμες ημέρες 07:00-15:00)
και 28210 44444 (απόγευμα, βράδυ, αργίες)
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook