Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει  πεζοπορία στο φαράγγι Αγίων Πάντων στην περιοχή της Σκοπής, κοντά στη Σητεία.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει κάτω απ’ τη γέφυρα που σχηματίζει η καινούρια εθνική οδός, λίγο πριν απ’ το χωριό Σκοπή, όπου θ’ αφήσουμε και τ’ αυτοκίνητά μας. Στη συνέχεια, αφού περπατήσουμε λίγο στον ασφαλτοστρωμένο επαρχιακό δρόμο, θα στρίψουμε δεξιά και θα κατευθυνθούμε στο κυρίως φαράγγι, το οποίο και θα ακολουθήσουμε ως το ομώνυμο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, όπου και θα σταματήσουμε για ξεκούραση. Στη συνέχεια κι ανάλογα τη διάθεση της ομάδας θα συνεχίσουμε ως τη θάλασσα (σχηματίζεται μια εντυπωσιακή βραχώδης ακτή) ή ως το Μοναστήρι της Φανερωμένης. Έπειτα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.

Το φαράγγι είναι γνωστός περιπατητικός προορισμός, γνωστός για τα λευκά ασβεστολιθικά πετρώματά του με τα εντυπωσιακά μανιταροειδή μορφώματα, που παρόμοια τους βρίσκονται μόνο στα εδάφη της Καππαδοκίας. Στο δρόμο βρίσκονται και δύο πηγές, που έχουν νερό όλο το χρόνο: το Χωστό Νερό και το Κουτσουνάρι. Το φαράγγι είναι κατάφυτο και αν και είναι μάλλον νωρίς (εποχιακά) για τη διάβασή του και θα στερηθούμε τον πλούτο της καταπράσινης φύσης την Άνοιξη, θα αποζημιωθούμε όμως από το ενδεχόμενο να το δούμε και μια φορά με τρεχούμενο νερό. Δεν είναι ιδιαίτερα στενό –πρόκειται μάλλον για ρεματιά- κι έτσι δεν αναμένεται να έχουμε σοβαρά προβλήματα από κατολισθήσεις ή από το νερό. Ωστόσο επιβάλλεται να φοράμε αδιάβροχα μποτάκια και να κρατάμε μπατόν, διότι αν και χωρίς σημαντική υψομετρική διαφορά η πορεία έχει κάποια δυσκολία, αφού ακολουθούμε ως επί το πλείστον την κοίτη του ποταμού.

Αναχώρηση: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Παρακαλείται όποιος δε χρησιμοποιήσει δικό του όχημα, να δώσει στον οδηγό το αντίτιμο των 7 €.

Διάρκεια πεζοπορίας: 5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

Απόσταση: 10 χιλιόμετρα
Βαθμός δυσκολίας: 1+
Αρχηγός – Πληροφορίες: Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ.6973363701)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου επόμενη πεζοπορία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook