Για “κυβερνητικές καθυστερήσεις” στην παραχώρηση του στρατοπέδου Μπετεινάκη στον Δήμο Ηρακλείου κάνει λόγο ο Χάρης Μαμουλάκης.

Τις κυβερνητικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της παραχώρησης του στρατοπέδου Μπετεινάκη στο Δήμο Ηρακλείου, με στόχο τη δημιουργία σχολικού συγκροτήματος, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εθν. Άμυνας και Οικονομικών, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Στην ερώτηση, που συνυπογράφει ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, γίνεται αναφορά στο ότι από τις 11 Απριλίου 2019 έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Ηρακλείου, για τη μεταβίβαση της έκτασης των 14 στρεμμάτων. Σκοπός της πρωτοβουλίας, η κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος από το Δήμο Ηρακλείου που θα καλύψει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αποσυμφορίζοντας ταυτόχρονα τα σχολεία της Ν. Αλικαρνασσού. Ωστόσο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης ΝΔ, η υπόθεση λιμνάζει και δεν ολοκληρώνεται, διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκκρεμεί η σχετική έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών.

«Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Καρτερού, που ξεκίνησε να ικανοποιείται μέσα από την αγαστή συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με την προηγούμενη Κυβέρνηση, δείχνει να έχει παγώσει» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι συναρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να εξηγήσουν στην τοπική κοινωνία για ποιο λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης. Για ποιο λόγο μπλοκάρουν τι διαδικασία. Γιατί αποτελούν τροχοπέδη στην κατασκευή ενός νέου και απαραίτητου για την περιοχή σχολικού συγκροτήματος. Κι εμείς δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο, μέχρι να δοθούν όλες οι απαντήσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook