Θα ξεκινήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου ενώ αναζητείται λύση για την κάλυψη του κόστους 

Συνέντευξη τύπου αναφορικά με το ποδηλατοδρόμιο στα Καθινά, δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Ολλανδού αρχιτέκτονα, director contractor- track builder, Sander Douma.

Ο δήμαρχος Χανίων, τόνισε ότι ο κ. Douma, ήρθε στα Χανιά μετά από πρόσκληση του κ. Μιχαηλάκη, ώστε να αποπερατωθεί το ποδηλατοδρόμιο. «Σήμερα, με την επίσκεψη μας στον χώρο, κάναμε μια αυτοψία και είδαμε τι πρέπει να για να ολοκληρωθεί το έργο. Υπήρξε συνάντηση και με την τεχνική υπηρεσία και δόθηκε ένα χρονοδιάγραμμα. Ταυτόχρονα, έγινε και μία επικοινωνία με το Υπουργείο αθλητισμού τόσο για την χρηματοδότηση όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί. Το ποδηλατοδρόμιο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και με ιδίους πόρους, ωστόσο αναζητούμε μία άλλη λύση. Το ποδηλατοδρόμιο έχει μεγάλη σημασία για τα Χανιά καθώς είναι το μόνο στην περιφέρεια της χώρας. Μιλάμε για ένα αναπτυξιακό έργο για το δήμο Χανίων και το υπουργείο θα συμβάλει για να έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση. Την διαχείριση του ποδηλατοδρομίου θα την έχει ο δήμος Χανίων και θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί σωστά». 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος, κ. Μιχαηλάκης, τόνισε ότι από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντα του σαν Αντιδήμαρχος, είχε θέσει σαν στόχο να ολοκληρωθεί το έργο του ποδηλατοδρομίου και για αυτό πίεσε την ομάδα του δημάρχου ώστε να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να έρθει στα Χανιά για την αυτοψία και την μελέτη ο κ. Douma.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ξανθουδάκης, ανέφερε ότι το έργο θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια καθώς οι μετρήσεις έχουν γίνει και θα προχωρήσουν στην διαγωνιστική διαδικασία. «Θα προχωρήσουμε σε έναν κανονικό διαγωνισμό για τις υποδομές, τα λουτρά και τον περιβάλλοντα χώρο και στην τεχνική επιφάνεια που εξειδικεύεται ο κ. Douma. Δεν είναι ένα έργο που ξεκινά από το μηδέν όποτε σε δυο χρόνια το πολύ θα μπορεί να είναι έτοιμο, όσο και να καθυστερήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, καθώς, έπρεπε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για την επίστρωση. Το δικαστήριο τελείωσε και ο δήμος ελευθερώθηκε.  Στην αυτοψία φάνηκε ότι οι βανδαλισμοί συνεχίζονται, θα γίνει συνολική ανακατασκευή, ωστόσο είναι νωρίς να μιλάμε για το κόστος. Η βασική υποδομή υπάρχει και τα Χανιά μπορούν να αποτελέσουν, προορισμό για την ποδηλασία. Προχωράμε για τις βασικές υποδομές εκτός της τελικής επίστρωσης και μετά σε ειδική διαδικασία για τα τεκμηριωμένα εξειδικευμένα έργα που αφορούν στον ειδικό κατασκευαστή».

Ο αρχιτέκτονας κ. Douma, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι, είναι χαρούμενος που ξανά ήρθε στα Χανιά και επιτέλους θα ολοκληρωθεί το έργο. «Έχετε πρωταθλητές Ευρώπης στην ποδηλασία από τα Χανιά, χωρίς να έχετε καν ποδηλατοδρόμιο. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό ποδηλατοδρόμιο, η βάση μπορούμε να πούμε ότι είναι καλή, πρέπει να κάνουμε μετρήσεις και να δούμε πως θα κάνουμε μια ασφαλή ζώνη με τα κατάλληλα υλικά, φτιάχνοντας βέβαια και τα αποδυτήρια, τα μπάνια και τον περιβάλλοντα χώρο. Αν φτιαχτεί πριν την περίοδο του καλοκαιριού θα είναι ιδανικό. Εγώ θα κάνω μια αναφορά με τα έξοδα και θα δούμε το συνολικό κόστος. Οι προδιαγραφές του ποδηλατοδρομίου είναι διεθνείς, ενώ η πίστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμα και Ολυμπιακούς αγώνες ωστόσο, οι εξέδρες δεν αρκούν. Η πίστα όμως μπορεί να στηρίξει διεθνείς αγώνες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook