Από ώρα σε ώρα η ανακοίνωση του ονόματος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Dikaiologitika News, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε το απογευματινό του πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα επρόκειτο να προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με δωρεά του ιδρύματος Ωνάση, το οποίο θα αναλάβει την μεταστέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα προτείνει, ενώ δεν αποκλείεται το πρόσωπο αυτό να συνδέεται και κομματικά με τη Νέα Δημοκρατία.

Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι δεν θα εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα και επιτρέπουν την έναρξη των σχετικών διαδικασιών στις 13 Φεβρουαρίου.

Η ονοματολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες δεν αποτελεί επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου και θεωρείται ότι βλάπτει τη διαδικασία και το αξίωμα, αλλά και δεν κρίνεται σωστό για τον νυν Πρόεδρο.

Αν και αρχικά είχε διαφανεί ότι θα προηγηθεί η ψήφιση του εκλογικού νόμου την επόμενη Τετάρτη, τελικά οι διαδικασίες θα επισπευσθούν.

Πηγή: dikaiologitika.gr