Έφεραν αποτσίγαρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο Χανίων και κυρίως στις παιδικές χαρές

Μέλη του συλλόγου, ”ακαπνίστας” βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας γραπτή παρέμβαση αναφορικά με τα αποτσίγαρα στην πόλη των Χανίων, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αποτσίγαρα στις παιδικές χαρές ενώ ζήτησαν να τοποθετηθεί

σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος στις παιδικές χαρές.

Παράλληλα, στο κείμενο τους ανέφεραν ότι θα πρέπει να εγκατασταθούν σταχτοδοχεία και η συλλογή να είναι αποτελεσματικότερη. Τόνισαν δε ότι η έλλειψη απαραίτητης σήμανσης, αποτελεί παράβαση που επιφέρει πρόστιμο 500 έως 1000 ευρώ.

Τέλος, ζήτησαν από το σώμα να διοργανώσει σχετικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους δημότες και τους επισκέπτες. 

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Ζερβουδάκη, τόνισε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις σε παιδικούς σταθμούς, στα κέντρα παιδικής δημιουργίας και στα ΚΑΠΗ, ενώ είναι έτοιμες οι ταμπέλες που θα μπουν στις παιδικές χαρές. 

Ο κ. Τσουπάκης, ανέφερε από την πλευρά του, ότι οι ”ακαπνίστας” ήθελαν να δώσουν μία παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο καθώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει η παρέμβαση, καθώς το θέμα έχει δρομολογηθεί. 

Ο δήμαρχος Χανίων, υπογράμμισε ότι είναι θέμα ημερών να τοποθετηθούν οι σημάνσεις στις παιδικές χαρές. 

Οι ταμπέλες για το κάπνισμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook