Ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, θέλησε στην εισήγηση του κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το ποδηλατοδρόμιο.

Ο ίδιος λοιπόν αποφάσισε, να κάνει μία ιστορική αναδρομή, (καθώς επί δημαρχίας Σκουλάκη, ήταν Αντιδήμαρχος οικονομικών), τονίζοντας τις ενέργειες που είχαν γίνει από την τότε δημοτική αρχή. “Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και θέλω να εξηγήσω τους λόγους που δεν προχώρησε η μελέτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε επέκταση της σύμβασης από τον κύριο Γιαννακάκη, δηλαδή τον ανάδοχο, έγινε το έργο και από το 2009 και μετά, ο ανάδοχος έλυσε την σύμβαση.

Έλυσε τη σύμβαση, διότι τα δεδομένα του ποδηλατοδρομίου, δεν ήταν συμβατά με βάση τη μελέτη και η γενική γραμματεία αθλητισμού δεν έδινε άδεια για να γίνει η πίστα όπως έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια κλήθηκε ο Ολλανδός, ο οποίος είχε φτιάξει και το ειδικό ποδηλατοδρόμιο στην Αθήνα, τότε ζητούσε 400.000 ευρώ για την διαδικασία της μελέτης κατασκευής και το έργο σταμάτησε εκεί. Το ποδηλατοδρόμιο πρέπει να γίνει αλλά θα πρέπει να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια από τις πηγές που μπορείτε να βρείτε χρηματοδότηση”, τόνισε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, απευθυνόμενος στο σώμα.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαηλάκης, ανέφερε ότι το ποδηλατοδρόμιο πρέπει να γίνει καθώς έχουμε στα Χανιά πολύ καλούς αθλητές και πρωταθλητές οι οποίοι δεν μπορούν να προπονηθούν σωστά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη, στο δημαρχείο Χανίων, ανακοινώθηκε ότι το ποδηλατροδρόμιο θα είναι έτοιμο το αργότερο σε δύο χρόνια, με τον Ολλανδό αρχιτέκτονα να αναλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης (δείτε εδώ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook