Θα ξανά συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ, λόγω της ακυρωτικής απόφαση της Αποκεντρωμένης, στην προηγούμενη συγκρότηση του, από το σώμα. 

Ο δήμαρχος Χανίων, στην εισήγηση του για το θέμα εξήγησε ότι πρόκειται για “ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας, σε μία απόφαση συγκρότησης συμβουλίου η οποία δεν είναι υποχρεωτικά ελεγχόμενη από την αποκεντρωμένη, στην προκειμένη περίπτωση έκανε έλεγχο. Ελέγχθηκε και απεστάλη αυτεπάγγλετα στην κ. Βρουβάκη.

Το πρώτο θεμα νομιμότητας που θέτει είναι αν τηρήθηκε η εκπροσώπηση των μελών τη παράταξης του δημάρχου. Το δεύτερο είναι η ποσόστωση φύλου. Η κ. Βρουβακη θεώρησε ότι καλά κάναμε και δεν τηρήσαμε την ποσόστση αλλά στν πλευρά του δημάρχου, η ποσόστωση αυτή στηρίζεται στην σχετική εγκύκλιο που δίνει τον έλεγχο των νομικών προσώπων στην δημοτική αρχή και στον δήμαρχο. Εμείς τονίσαμε ότι δεν θέλουν τέσσερις εκροσώποι από την παράτξαη του δημάρχου και ότι θέλουμε η διαδικασία να γίνει με διαφορετικό τρόπο και όχι τόσο συγκεντρωτικό. 

Εφτασε στο σημείο να μας επιβάλει αυξημένη εκρποσώπηση από την παράταξη του δημάρχου. Πώςς είναι δυναντόν να αμφισβητούν μία ομόφωνη απόφαση, κατα την ίδια στάση που και οι γυναίκες του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκαν να αναλάβουν την θέση αυτή. Είπαμε αν συντρέχουν ρητοί λόγοι που τα μέλη της παράταξης του δημάρχου, δεν μπορούν να αναλάβουν επιπλέον θέσεις, είναι σημαντικός λόγος για την αποκεντρωμένη και δικαιολογείται.

Πράγματι είναι λόγος για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Δεν είναι δικαιολογία είναι ουσία, πράγματι δεν μπορούν τα μέλη της παράταξης του δημάρχου να αναλάβουν περαιτέρω ευθύνες.

Προχωράμε στην ίδια ακριβώς σύνθεση, απλά θα προσκομίσουμε τις υπεύθυνες δηλώσεις των μελών που δεν επιθυμούν να αναλάβουν αυτές τις θέσεις”.

Το σώμα συμφώνησε κατά πλειοψηφία σε αυτή την νέα απόφαση ενώ απείχε η παράταξη του κ. Βουρλάκη και του κ. Ρίζου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook